Constanţa: E oficial: Constanţa a fost aleasă oraşul superlativelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa, oraş de sărbătoare
Constanţa, oraş de sărbătoare

Gala Zece pentru România, organizată de Realitatea TV, şi-a desemnat aseară câştigătorii. Constanţa a ajuns de două ori pe podium. Avem oraşul cu cel mai ridicat nivel de trai şi ne mândrim cu cel mai bun liceu din ţară.

Constanţa a fost desemnat oraşul cu cel mai ridicat standard de viaţă alături de Cluj, iar Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân a primit premiul pentru rezultatele deosebite obţinute.

Secţiunea „Oraşe“ a fost introdusă din acest an. Criteriul care a stat la baza întocmirii clasamentului este standardul de viaţă din oraş. Astfel, Constanţa şi Clujul au cele mai înalte standarde de viaţă din ţară.

„Este un premiu al constănţenilor şi nu al administraţiei locale. Îi felicit pe concetăţenii mei“, a declarat Decebal Făgădău, viceprimarul Constanţei. Pentru întocmirea clasamentului, Asociaţia Muncipiilor din România a solicitat mai multe fişe din care să reiasă câţi kilometri de asfalt există în oraş, câte mijloace de transport în comun, câte unităţi medicale există, câte unităţi de învăţământ. „Toate acestea au contribuit la punctaj. Lupta a fost strânsă, iar singurul aspect care ne-a diferenţiat de Cluj a fost alocarea bugetară, în defavoarea noastră. Sperăm ca de această dată să atragem atenţia şi asupra noastră, să primim mai mulţi bani pentru a reuşi mai mult“, a mai spus Făgădău.

La categoria „Licee“, marele câştigător al serii a fost Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa, care a fost reprezentat de directorul Vasile Nicoară şi cel mai proaspăt laureat olimpic al instituţiei de învăţământ, Mihai Radu Popescu, elevul de clasa a IX-a care s-a întors recent cu medalia de aur de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, ce s-a desfăşurat luna aceasta la Baku, în Azerbaidjan.

„Premiul este imens. A fi primul - nu poate fi o răsplată mai mare! Este o confirmare a muncii, a valorii, a importanţei. Pentru elevi şi profesori, premiul este o motivaţie superioară“, a declarat directorul. Ierarhia liceelor din ţară a fost stabilită de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământ.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite