Constanţa: EXCLUSIV Profesoară dispărută în condiţii misterioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Groza, profesoara dispărută
Ana Groza, profesoara dispărută

Femeia de 59 de ani nu a mai fost văzută din ultima zi a anului trecut. Ea nu a răspuns apelurilor fiicei ei din Chicago de Revelion. Poliţiştii din Port au dat-o în urmărire generală.

A trecut o săptămână de când echipajul de pe nava Agenţiei de Salvare Vieţi Omeneşti pe Mare a fost alertat de un grup de turişti din Oradea care a observat o femeie care înota. „Era în zona primului far de la digul de nord din Portul Tomis şi a fost văzută la aproximativ 150 de metri. Avea părul până la umeri şi deschis la culoare“, spune şeful agenţiei, Dorel Onaca.

„Femeia înota şi pe faţă şi pe spate până când a dispărut, moment în care s-a sunat la 112. Asta povesteau martorii“, explică el. Pe stabilopozi s-au mai găsit o geacă şi o poşetă în care era cartea de identitate. Pe masa din bucătărie unde locuia fosta profesoară a fost găsit un şerveţel pe care era scrisă o poezie.

Judiciariştii de la Poliţia Port încearcă să dezlege iţele anchetei. Au aflat că femeia era deprimată din cauza depărtării de familie şi adeseori se regăsea în scris. Ei au găsit în locuinţa femeii, un caiet cu poezii, dar şi un şerveţel pe care erau scrise versuri.

image

„Am aflat că în ultima zi din an şi-a sunat sora pe care a rugat-o să spună împreună „Tatăl nostru“. Surorii i s-a părut curios şi a izbucnit în plâns“, a afirmat comisarul şef Dumitru Cicâldău care se ocupă de caz. Cei care au sunat-o apoi pe profesoară, nu au mai primit niciun răspuns.

Fără urmă

Femeia dispărută în apele mării avea 1,65 metri înălţime, 75 kg, constituţie atletică, faţă ovală, părul blond, drept, de lungime medie, ochii albaştri.
Cât despre obiectele de îmbrăcăminte pe care le purta femeia la momentul dispariţiei, acestea nu sunt cunoscute. Ieri, poliţiştii de la Secţia de Poliţie Transporturi Constanţa au dat-o dispărută pe femeia care a fost observată în timp ce înota în mare şi a cărui identitate a fost dată ca fiind Ana-Marcela Groza, de 59 de ani, în baza actului de identitate găsit în geanta femeii.

Fosta profesoară de la SNC

Cunoscuţii au tresărit la aflarea numelui dispărutei, iar unele lucruri au început să se lege între ele, dar speră să nu se confirme. „Am fost plecată şi am aflat pe 3 ianuarie de la colegi şi din presă. Este din Craiova. A fost profesoară la noi până anul trecut când a ieşit la pensie“, a mărturisit directoarea liceului SNC, Viorica Crişan. Ana Marcela Groza a fost din anul 1990 profesoară de automatică. „Era o femeie deşteaptă, cânta la pian, scria poezii, patina, schia. Era foarte activă şi noi sperăm încă să nu fie adevărat, să nu fie ea“, a declarat  directoarea. Soţul de care profesoara divorţase şi cele două fiice, de 26 şi 27 de ani, se află în SUA unde de-altfel şi ea urma să ajungă.

Aşteptată de familie

Una dintre fetele Anei Groza, Gabi, a venit de la Chicago imediat ce a aflat că mama sa nu mai este de găsit. „A ieşit la pensie special ca să vină lângă noi şi făcusem planuri să stăm o vreme la Chicago, iar după doi ani să ne mutăm în California“, spune Gabi. Era tristă că a fost singură de Sărbători, dar asta nu ar fi fost decât pentru  scurt timp.

„Poliţia a sigilat locuinţa, dar vrem să vedem dacă a lăsat vreun bilet. Nu înţelegem pentru că în ziua dispariţiei a fost la cumpărături şi le-a lăsat în casă“, mai povesteşte fata.

În noaptea de Revelion i-a trimis mamei sale mesaje pe telefon şi sunat-o, dar nu i s-a răspuns. Tânăra urmează să se mărite, iar mama sa era încântată că se înţelegea bine cu viitorul ginere, un cetăţean francez. „Mama iubea marea şi ştia să înoate. Stătea adeseori sprijinită pe balustrada de la Cazinou şi spunea despre un poet care şi-a dorit să moară în mare…“, spune fiica ei.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite