Constanţa: EXCLUSIV / UPDATE O altă fabrică ilegală de ţigări a fost descoperită la Crucea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contrabandiştii au dat foc ţigărilor înainte să vină poliţia
Contrabandiştii au dat foc ţigărilor înainte să vină poliţia

Poliţiştii constănţeni au descoperit azi-dimineaţă o nouă fabrică de ţigări amplasată într-o fermă de lângă localitatea Crucea.

Poliţiştii constănţeni au descins la SC CRUCIDAVA SA din comuna Crucea, într-un fost IAS, la ora 7.00. Doar 100 de pachete de ţigări marca Plugaru au fost găsite intacte, restul fiind arse. Contrabandiştii produceau şi ambalau ţigări care urmau să ajungă pe piaţa neagră.

În depozitele de la Crucea au mai fost găsite 70 de baxuri de tutun de aceeaşi provenienţă ca şi cele de la fabrica ilegală de tutun din Mihail Kogălniceanu (aproximativ 17 tone). Se pare că persoanele care deţineau sau aveau concesionat IAS-ul de la Crucea fuseseră anunţate că urmează să sosească Poliţia, întrucât mare parte din marfă a fost arsă chiar în această dimineaţă şi nicio persoană nu se afla la faţa locului. Cei care au stins incendiul au fost chiar poliţiştii sosiţi la faţa locului.

Surse oficiale au precizat că în interior s-au descoperit utilaje pentru ambalarea tutunului, precum şi o mare cantitate de ţigări. Se pare că fabrica este deţinută de Gheorghe Enache şi Valentin Pocora, cercetaţi şi în cazul fabricii ilegale de la Mihail Kogălniceanu.

Fabrică şi la Kogălniceanu

O altă fabrică ilegală de tutun camuflată într-o baracă a fost descoperită la începutul săptămânii la o fermă din Mihail Kogălniceanu. Aici, poliţiştii au confiscat 34 tone de tutun, în valoare de 400.000 euro, importat din Bulgaria, Brazilia şi Italia.

Fabrica ilegală de la Mihail Kogălniceanu a început să funcţioneze din ianuarie 2009 şi aparţine lui Gheorghe Enache şi Valentin Pocora. „Fosta fermă a fost achiziţionată în anul 2008 de la Administraţia Financiară, de Gheorghe Enache, în schimbul sumei de 120 de milioane de lei vechi“, a declarat comisarul şef Grigore Peşterău, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Judeţene Constanţa.

Gheorghe Enache a cerut, ulterior, autorizaţie să-şi extindă proprietatea cu încă 3.000 de metri pătraţi, adică exact spaţiul pe care a fost construită hala în care funcţiona fabrica. Enache a declarat în timpul audierilor că a vândut spaţiul, în schimbul sumei de 110 mii de euro lui Valentin Pocora şi că acesta i-ar fi achitat deja 90 de mii de euro. Anchetatorii nu îi dau însă crezare.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite