Constanţa: EXCLUSIV Fabrică ilegală de ţigări descoperită într-o fermă din Mihail Kogălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoana reținută de polițiști este proprietarul hotelului Emi
Persoana reținută de polițiști este proprietarul hotelului Emi

O fabrică ilegală de tutun a fost descoperită de poliţiştii constănţeni într-o fermă din Mihail Kogălniceanu. Două persoane, printre care se numără şi influentul om de afaceri Gheorghe Enache au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Locul unde se pare că funcţiona un atelier de confecţionat ţigări este amplasat în imediata vecinătate a stânei fraţilor Caratană, reţinuţi la începutul săptămânii iar oamenii legii bănuiesc că cei doi nu erau străini de această afacere.

Surse oficiale au afirmat că în interiorul fermei, acum pusă sub paza militară a jandarmilor, au fost descoperite 35 tone de tutun, câteva sute de mii de timbre pentru ţigări emise de Republica Moldovă, foiţă de ţigări şi mai multe ultilaje. Anchetatorii nu au găsit însă nici o ţigaretă fabricată ceea ce îi determină să creadă că fie fabrica nu începuse să funcţioneze, fie fabricanţii încercau să îi schimbe locaţia.

Două persoane reţinute


Ancheta a fost derulată în cel mai mare secret de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Judeţene şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa sub coordonarea comenzii IPJ Constanţa.

Două persoane au fost deja reţinute în acest caz pe baza informaţiilor şi probelor adunate de anchetatori: Valentin Pocora, reprezentant al SC Sun Gate SRL şi Gheorghe Enache asociat şi administrator al SC Cargo Romena Tour SRL. Anchetatorii au arătat că ferma i-a aparţinut lui Enache însă acesta a susţinut că a vândut-o lui Pocora, fără a putea însă prezenta acte în acest sens. 

Enache este un influent om de afaceri din zonă. Bărbatul este proprietarul unui hotelului Emi din localitate, al unei staţii PECO şi este proprietarul mai multor autoturisme de lux. Cei doi urmează a fi prezentanţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă sub învinuirea de evaziune fiscală.

Vom reveni cu amănunte!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite