Constanţa: EXCLUSIV / O studentă s-a sinucis după ce a văzut filmul Avatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama Alexandrei nu concepe viaţa fără singurul ei copil
Mama Alexandrei nu concepe viaţa fără singurul ei copil

 Mama Ioanei Alexandra Petrica (24 de ani) a declarat că vizionarea celebrei pelicule a adâncit suferinţa tinerei după despărţirea de prietenul ei, în urmă cu patru luni. Tânăra studentă în anul V la Medicină Veterinară a fost găsită  moartă, miercuri seara, în apartamentul său din Cluj-Napoca.

CITIŢI ŞI:

Constanţa: EXCLUSIV / Filmul Avatar a făcut prima victimă: O studentă la Medicină s-a sinucis UPDATE

Ioana Alexandra era fiica şefului  de serviciu pe Relaţii de Muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Maria Petrica. Mama îndurerată a declarat în exclusivitate pentru Adevărul de Seară Constanţa că fiica sa îşi petrecuse Sărbătorile la Constanţa, împreună cu familia. De Revelion a plecat la Cluj pentru a fi alături de prietenii care încercau să o scoată din starea de tristeţe.

„Eram sigură că a depăşit perioada de suferinţă după despărţirea de prietenul ei de acum patru luni, altfel nu o lăsam să plece la Cluj. Dar după ce a văzut filmul «Avatar» i s-a adâncit depresia şi a făcut ce a făcut. Filmul i-a răscolit sentimentele“, a spus mama printre lacrimi. Văzuse filmul împreună cu prietenii la Cluj, înainte de Sărbători, iar când a venit acasă a vrut să meargă din nou la „Avatar“, împreună cu părinţii. „Eu nu m-am simţit bine şi nu am putut merge, dar a mers cu nişte cunoştinţe“, spune mama Alexandrei.

„Ştiam că în viaţa ei era un alt tânăr, cu suflet curat, care o plăcea şi ea vorbea frumos de el şi speram să o facă să treacă peste relaţia anterioară şi să se înfiripe ceva între ei. El este medic veterinar, iar Alexandra făcea practică la cabinetul lui. Pe el l-am rugat să meargă să vadă ce se întâmplă cu ea pentru că nu-mi răspundea la telefon“, mai spune Maria Petrica. Mama a mai spus că este posibil ca fostul prieten să fi aflat de tragedie, dar nu de la ea.

Colegii de muncă ai Mariei Petrica au aflat miercuri dimineaţa de tragedie, când şefa lor nu a venit la birou. „A sunat să ne anunţe că fiica ei s-a sinucis. Era o fată aşa frumoasă şi cuminte. Era la a doua facultate. Nu ne-am dori să trecem prin suferinţa colegei noastre“, au spus inspectorii ITM.

Ar fi vrut să facă Facultatea de Arhitectură

Ioana Alexandra a fost eleva Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa. Despre ea, directoarea Nicoleta Heroiu îşi aminteşte că era o elevă foarte bună. „A făcut Arhitectură, Arte ambientale şi Design la noi şi s-a dus la facultate la Cluj, dar la altă specializare. Îmi spunea că a regretat că nu a dat de la început la facultate, la Arhitectură, dar că o face pe a doua“, a mărturisit Nicoleta Heroiu. 

Rudele aşteptau invitaţia la nuntă

„Era o copilă foarte cuminte. Suntem prea marcaţi de trauma familiei. Fiul meu a aflat de tragedie şi a anunţat Colegiul de Arte pentru a putea lua legătura cu profesorii şi colegii de liceu“, a declarat o rudă a tinerei, Elena Moga.

„În loc să facem floricele pentru nuntă, facem lumânările pentru înmormântată“, spune îndurerată şi fina familiei Petrica, Elena. Tatăl Alexandrei, Liviu Petrica, este distrus de pierderea suferită. „Este un moment greu pentru ei. Tatăl Alexandrei stă numai acolo, cu copilul lui“, mai spune fina familiei printre lacrimi. Familia Petrica a adus-o pe Alexandra la Cimitirul Municipal Constanţa, iar înmormântarea va avea loc mâine, la ora 13.45.

Sfatul mamei îndurerate

Durerea unei mame în astfel de momente este greu de înţeles. Totuşi, mama Alexandrei are puterea să dea un sfat mamelor. „Să încerce să îşi lase copiii să se lovească şi de greutăţi, să fie mai răzbătători. Alexandra e singurul copil şi am încercat să îi preiau eu toate greutăţile şi nu am făcut bine“, spune Maria Petrica.

Filmul a adâncit criza sentimentală

„Probabil că această traumă era foarte puternică, iar filmul a adâncit-o. Să nu uităm că au fost şi Sărbătorile, perioadă când persoanele singure îşi dau seama cât de singure sunt. Uneori, o singură fază de acest fel este de ajuns. Ea devenise probabil extraordinar de fragilă, era dezechilibrată, iar filmul a adâncit criza emoţională“, a declarat psihologul Camelia Condurache. (ALINA ENACHE)

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite