Constanţa: Dunărea - fluviu pentru strategie nucleară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cernavodă a fost astăzi gazda unei conferinţe internaţionale, care a avut Dunărea în centrul atenţiei, ca parte a strategiilor Uniunii Europene de dezvoltare durabilă.

Conferinţa a avut ca invitaţi personalităţi din domeniul energetic şi nuclear, al protecţiei mediului şi apelor, amabasadori, diplomaţi, oameni de ştiinţă, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Manifestarea a debutat cu prezentarea Alteţei Sale Prinţul Mihai de Laufenburg şi dr. ing. Cristiana Sîrbu - preşedinte executiv al Fundaţiei Grupul de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă.

Prezentarea primarului oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, s-a referit la strategia de dezvoltare locală. Din partea CNE Cernavodă, directorul general Ionel Bucur a prezentat strategia energetică şi nucleară - construcţia unităţilor 3 şi 4 şi a Depozitului Intermediar de Combustibil Ars ( DICA). Alt subiect aflat pe agenda conferinţei s-a referit la strategia europeană pentru Bazinul Dunării. „Dunărea, singurul fluviu major în care se asigură dreptul de liberă navigaţie al tuturor naţiunilor, un vector ideal pentru integrarea economică treptată a ţărilor riverane“, a declarat Mariana Mircea, edilul din Cernavodă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite