Constanţa: Dumitru Telehoi este petrolistul pasionat de chitara bass

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru se ocupă cu planificarea şi urmărirea proiectelor în cadrul departamentului de Construcţii Offshore al unei mari companii de petrol şi gaze din Constanţa.

Tânărul din Medgidia găseşte timp să cânte minimum două ore în fiecare zi. „Muzica a fost cea mai mare pasiune a mea de când mă ştiu. Întotdeauna am fost în căutare de muzică nouă. M-a atras în special aria rock-ului şi a metalului extrem, dar nu m-am oprit aici. Am considerat că pot să trec la următorul nivel, să trec de la statutul de ascultător la cel de instrumentist, unde eu pot să fac muzica. A fost nevoie de exerciţiu, perseverenţă şi de multă răbdare pentru a face performanţă“, spune muzicianul.

A învăţat de unul singur

Tânărul a învăţat să cânte la instrument de unul singur. În momentul în care a decis că bass-ul este instrumentul la care vroia să cânte, ştia deja teoria muzicală. De pe site-uri şi forumuri a învăţat să cânte, fără să ia lecţii de la vreun profesor, deoarece în Medgidia nu există niciunul care să le predea celor interesaţi lecţii de chitară bass.

Cu toate că a avut oportunitatea de a cânta într-o trupă, a ales să aştepte. „Fac asta pentru mine. Ştiu că pare un gest egoist, dar fac asta pentru satisfacţia mea personală. Sunt sigur că voi găsi un grup cu care să cânt. Sunt conştient că experienţa alături de o trupă este foarte importantă în ceea ce priveşte formarea ca muzician, dar momentan prefer să mă concentrez asupra lecţiilor şi exerciţiilor“, declară Dumitru.

În căutarea chitarei perfecte

Dumitru a petrecut nenumărate ore în magazinele de muzică şi pe Internet pentru a-şi găsi o chitară potrivită. „A durat ceva timp până să-mi găsesc o chitară care să sune bine şi pe care să simt că o pot manevra cu uşurinţă. De multe ori ţi se recomandă un bass la mâna a doua pentru că un bass «cântat» va suna întotdeauna mai bine decât unul nou sau pentru cazul în care te decizi să renunţi la cântat în câteva luni. Eu am cumpărat un instrument nou pentru că am ştiut că vreau să cânt“, declară muzicianul.

În căutarea chitarei perfecte Dumitru a testat cele mai importante mărci: Ibanez, Yamaha, Peavey, Gibson şi Warwick. „După ce am comparat cu atenţie caracteristicile fiecăreia, am hotărât că Warwick mi se potriveşte din punct de vedere al sunetului, durabilităţii şi design-ului. Din fericire, pe lângă instrumentele de 8.000 de Euro, Warwick produce chitare accesibile, cu preţuri de 500 de euro. Cea pe care am cumpărat-o este excelentă pentru începători, dar şi pentru concerte“, spune tânărul artist.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite