Constanţa: Drumul spre Deltă, blocat la prima ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre deltă este închis
Drumul spre deltă este închis

După s-au investit deja zeci de milioane de lei în modernizarea celor 50 de kilometri dintre Tulcea-şi Murighiol, poarta de acces spre deltă a turiştilor, drumul a cedat la prima ploaie mai serioasă, fiind închis de autorităţi.

De două zile autorităţile din municipiul Tulcea avertizează conducătorii auto care se îndreaptă spre Delta Dunării că drumul Mahmmudia-Murighiol este închis. Lucrările de reparaţie a acestui drum au fost inaugurate de premierul Emil Boc chiar în preajma alegerilor de anul trecut. După o scurtă perioadă de ger şi zăpadă plus o ploaie mai serioasă, joi, drumul a cedat şi circulaţia a fost întreruptă după ce o zonă de podeţ a fost compromisă total la kilometrul 30+200 metri.

„Apa şi aluviunile aduse de pe câmpul din apropiere au acoperit carosabilul şi drumul dintre Mahmudia şi Murighiol devenise de dimineaţa impracticabil circulaţiei. Constructorul care modernizează drumul dintre Tulcea şi Dunavăţ a intervenit imediat pentru că exista şi pericolul ca întreaga lucrare începută să fie compromisă. În jurul orei 15 deja se circula normal”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Boieru. Cu toate acestea, chiar şi sâmbătă conducătorii auto erau informaţi de faptul că drumul este închis.

„Nici nu ştiu ce sa fac, să sunăm la cineva, unde să mai plecăm dacă drumul este închis, trebuia să ajungem la o pensiune la Murighiol pentru week-end”, a declarat un şofer din Cluj.
După gerul din ultima perioadă, şi anumite porţiuni din asfaltul proaspă au cedat deja, iar zonele de podeţe, şapte la număr,  şi anumite curbe nu au fost deocamdată finalizate, lucrările fiind subcontractate unei firme tulcene de câştigătorii licitaţiei, celebra firmă Glacial Prod SRL.

Valoarea totală a investiţiei intitulată „Modernizarea infrastructurii de acces către zona turistică Murighiol-Uzlina-Dunavăţ-Lacul Razim” este de 80.850.726,42, proiectul fiind înaintat spre finanţare de Consiliul Judeţean Tulcea, pe axa prioritară 2 a POR 2007-2013 - „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite