Constanţa: Dragobete la apusul vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cocheta Maria (76 de ani) şi rebelul Dumitru (70 de ani) au ajuns să-şi trăiască ultimii ani la azilul de bătrâni; s-au văzut, s-au plăcut, şi-au jurat iubire până la sfârşitul vieţii. Cei doi bătrânei s-au cunoscut la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa în urmă cu un an, atunci când ea a fost adusă de fiul ei.

Dumitru Vlad auzise de Maria Leşanu de la fratele ei, cu care a lucrat în port mulţi ani. Ştia că este căsătorită şi că are şi un fiu. „Soţia şi copilul mi-au decedat. Locuiesc de patru ani la căminul de bătrâni şi nu mi-aş fi închipuit niciodată că vom ajunge să ne unim“, mărturiseşte bărbatul. Rămasă singură, Dumitru a salvat-o pe Maria de la singurătate, oferindu-i un loc alături de el.

Uniţi de singurătate

Pe cei doi vârstnici i-a unit singurătatea şi traiul greu din căminul de bătrâni. „Viaţa mea a fost grea de când am rămas singur. Am zis că nu se prea potrivesc doi bărbaţi în cameră şi acum sunt sigur că vreau să rămân cu ea“, adaugă Dumitru.

„Mi-a fost foarte greu până l-am cunoscut pe el. Femeile sunt rele, capricioase şi nu am reuşit să mă acomodez deloc. Dar el a fost alinarea mea“, mărturiseşte Maria.

Răsfăţată la bătrâneţe

Acum o lună au primit permisiunea de la conducerea azilului să locuiască împreună, în aceeaşi cameră, astfel că proaspătul cuplu şi-a amenajat căminul cu emoţia unui nou început.

„În camera în care am locuit cu femeile aveam spaţiul limitat. Nu m-au lăsat să aduc un televizor în cameră. În schimb, domnul m-a primit cu drag, mi-a oferit un spaţiu al meu“, spune femeia. Cei doi au făcut compromisuri pentru relaţia lor: ea nu se mai uită atât de mult la telenovele, iar el a mai lăsat meciurile de fotbal, astfel că îşi petrec mai mult timp împreună.

„El avea foarte multă libertate, dar pentru mine a renunţat la ea. Se întoarce mai repede de unde pleacă, pentru mine, şi mă răsfaţă aşa cum poate“, se mândreşte Maria. În schimb, ea îi calcă hainele, îi pregăteşte masa şi îi oferă sprijin atunci când simte că trebuie să-l ofere.

Citiţi în Adevărul de Seară ce surpriză îi pregăteşte Dumitru iubitei sale de Dragobete!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite