Constanţa: Dr. Mircea Pătruţ, anchetat de conducerea Spitalului de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Secţiei de Chirugie Cardio-Vasculară, dr. Mircea Pătruţ va fi anchetat de o comisie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

După controalele efectuate de reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) dr. Mircea Pătruț  şi asistenta acestuia, Eliza Ilie vor fi acum verificaţi de o altă comisie, formată din directorul medical al instituţiei, dr. Liliana Tuţă, dr. Ion Aşchie, dr. Ion Bordeianu şi directorul economic al spitalului.

Constanţa: Cadre medicale acuzate de fraudă şi abuz în serviciu

„În urma analizării situaţiei, ei vor fi cei care vor propune sancţiunile, luând în considerare şi propunerile DSPJ“, a declarat directorul unităţii sanitare, dr. Dan Căpăţână.

Sancţionaţi cu 5% din salariu

Cei doi au fost sancţionaţi săptămâna trecută  cu 5% din salariu timp de trei luni din cauza neregulilor găsite în fișele de internare ale pacienților. În plus, DSPJ a mai constatat că, în acest an, un singur pacient a fost internat de 21 de ori, ceea ce contravine regulilor medicale.

De asemenea, multe fișe nu aveau numele pacienților, bilete de trimitere de la medicul de familie.

În plus, indicii raportaţi pe clinica de Cardio- Vasculară nu corespundeau cu realitatea.

Constanţa: Trei sesizări au declanşat anchetarea doctorului Mircea Pătruţ

„Indicele de ocupare raportat pe anul 2009 a fost de 560, iar acesta nu permitea să facă 2.952 de internări de zi.  Paturile de spitalizare de zi sunt paturi virtuale, iar ei aveau în structura secţiei un singur pat“, a declarat şeful DSPJ, Constantin Dina.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite