Constanţa: Dr. Florea Voinea, şeful Secţiei Medicală I, a murit aseară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prorectorul Universităţii Ovidius Constanţa, dr. Florea Voinea, de 69 de ani, a trecut în nefiinţă aseară, după o lungă suferinţă. Voinea a fost şeful Clinicii Medicală I şi director al celei mai unităţi spitaliceşti din judeţ.

Dr. Florea Voinea era un nume recunoscut în lumea medicală din Constanţa, dar şi din România. Profesorul Florea Voinea a intrat pe post în anul 1966. De-a lungul timpului a publicat numeroase lucrări de specialitate, o mare parte realizate cu fiica sa, Andra Iulia Suceveanu. Specializările sale erau Gastroenterologia şi medicina internă.

Născut la 20 septembrie 1941, Dr. Voinea avea o vechime de 44 de ani în activitatea de medic şi tot atâţia în activitatea didactică. „Profesorul Voinea a fost unul din întemeietorii învăţământului medical la Constanţa, un om care a crescut şi îndrumat sute de studenţi şi tineri medici“, a declarat dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

A scris 14 cărţi şi capitole de cărţi, sute de articole de specialitate, a înfiinţat la Constanţa Gastroenterologia ca specialitate şi Ecografia Generală ca materie de studiu.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite