Constanţa: Două societăţi s-au ales cu dosare penale pentru că au prejudiciat statul cu aproape 7 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controalele efectuate de inspectorii Gărzii Financiare au scos la iveală că agenţii economici au vândut cereale fără să înscrie operaţiunile în contabilitatea firmelor.

Unul dintre controale a vizat firma SC Balcan Best Construct SRL, cu sediul în Constanţa, care a cumpărat grâu, porumb, floarea-soarelui de la o societate din Constanţa în  valoare de 8.913.567 lei şi a comercializat către aceeaşi societatea mărfuri în valoare totală de 1.358.097 lei.

Inspectorii Gărzii Financiare spun că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, administratorul nu a răspuns invitaţiilor transmise, aşa că au estimat că  operaţiunile efectuate nu au fost înregistrate în contabilitatea societăţii, provocând un prejudiciu de 3.545.404 lei.

Tot în urma verificărilor, inspectorii au descoperit că SC Slotania SRL, societate cu sediul în Constanţa,  a vândut cereale şi a prestat servicii către diverse societăţi  în valoare totală de 11.515.603 lei.

Societatea nu funcţionează la sediul declarat şi are deja întocmită o altă sesizare penală care a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru un prejudiciu de 476.422 lei creat tot ca urmare a comerţului cu cereale. De această dată, comisarii Gărzii Financiare estimează că prejudicial produs este de 3.386.942 lei.

Celor  două societăţi le-au fost întocmite sesizări penale care au fost transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Tot în această lună au fost verificate şi firmele care comercializează flori. Au fost controlate 43 de societăţi şi au fost date amenzi în valoare de 120.800 de lei. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite