Constanţa: UPDATE Doi morţi şi opt răniţi într-un grav accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două victime au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei
Cele două victime au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei

Două persoane au decedat, iar alte opt persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut azi-dimineaţă, la ora 6.10, pe DN 22 în dreptul localităţii Lumina.

Nu rataţi:

Constanţa: Jale în familiile victimelor din autobuzul cu navetişti

Tânăr rănit în accident rutier, lăsat să moară în apropierea casei

UPDATE 15.00

Inspectorul de caz din partea Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, Constantin Bădângă, a declarat că şoferul wolei, Eugen Ştefănencu, a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero. „Au fost prelevate probe de sânge şi de la şoferul autobuzului, dar sunt în prelucrare la Medicina Legală. Mai durează câteva zile până vom afla rezultatul“, a mai spus inspectorul Bărdângă.

UPDATE 11.00

Printre răniţi se află şi o familie, toţi membrii ajungând pe patul de spital. Cel mai grav este Doiniţa Raftu, de 45 de ani, care a suferit multiple traumatisme prin accident şi fracturi costale, internată pe Secţia de Terapie Intensivă. Soţul ei, Petre, de 50 de ani, a suferit răni uşoare, iar fiul lor, George Raftu, de 24 de ani, are un picior fracturat. Acesta din urmă a declarat că pasagerii din autobuz nu au simţit când autobuzul a alunecat pe gheaţă şi că vinovat de accident ar fi şoferul wolei, care nu şi-a păstrat banda de mers. Tot el a mai spus că oameni din autobuz au mai spus că au văzut la volanul wolei o altă persoană despre care oamenii spuneau că ar fi fost băută, iar la venirea poliţiştilor şoferul şi celălalt bărbat aflat în cabina utilajului şi-au schimbat locurile.

Săgeata Albastră a călcat un ceferist la Săcel. Omul a murit din cauza rănilor.
UPDATE 9.10

Unul dintre pasagerii decedaţi în urma accidentului rutier este Ion Ioniţă (30 de ani) din comuna Fântânele şi lucra ca agent de pază la firma Detectors Security din Constanţa. „Erau vreo 30 de pasageri în autobuz, iar unul dintre decedaţi este de la noi din comună, celălalt din Tariverde“, a declarat primarul din Fântânele, Gheorghe Popescu. El a afirmat că în autobuz erau navetişti care trebuiau să ajungă la serviciu în Constanţa. „Ion Ioniţă lucrează ca agent de pază la un hipermarket şi trebuia să plece la serviciu la ora 8.00, dar l-a sunat şeful lui să vină mai devreme. A venit tatăl lui plângând la primărie, când a aflat ce s-a întâmplat“, a mai spus edilul. Tânărul decedat avea doi copii. Poliţiştii spun că cea de-a doua victimă din accident este Nicolae Chiriţă (30 de ani) lucra ca frizer în Constanţa.

UPDATE 8.45

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că accidentul de circulaţie s-a produs din cauza carosabilului îngheţat. Autobuzul cu număr de înmatriculare CT-60-DYK venea dinspre Fântânele şi transporta navetişti care urmau să ajungă la Constanţa. La faţa locului a sosit şi patronul firmei de transport Dumacris, de care aparţine autobuzul, Gheorghe Dumitrache, care a refuzat să ofere informaţii.

Constanţa: GALERIE FOTO Din microbuzul morţii sunau încontinuu telefoanele victimelor / VIDEO

UPDATE 8.25

Traficul rutier pe DN 22 Constanţa - Tulcea este blocat. Unele microbuze care au plecat din Autogara Nord au ales să circule pe rute ocolitoare mai ales cele care trebuie să transporte pasagerii spre Tulcea. Reprezentanţii firmei Trace Trans Corporation care operează curse regulate între judeţele Tulcea şi Constanţa au precizat că microbuzul implicat în accident nu le aparţine. Un microbuz al societăţii tulcene a fost implicat în luna noiembrie anul trecut pe aceeaşi rută, fiind soldat cu cinci morţi şi mai mulţi răniţi.

UPDATE 8.06

Medicii spun că starea pacieţilor este stabilă. Deocamdată nu se cunoaşte numărul pasagerilor care se afla în autobuz. Doi pasageri au murit pe loc.

Şase persoane: două femei şi patru bărbaţi, au fost transportate la urgenţa spitalului. O pacientă în vârstă de 45 de ani şi încă una care a suferit politraumatisme prin accidentare şi fracturi costale au fost internate la secţia de terapie intensivă.

Şoferul autobuzului a suferit o ruptură de mandibulă şi se află în camera de resuscitare.  Din primele informaţii, pasagerii decedaţi au în jur de 30 de ani.

Autobuzul implicat în accidentul rutier făcea curse regulate Constanţa-Cogealac şi aparţinea firmei Dumacris.

Doi dintre cei transportaţi la spital se află în stare gravă, ceilalţi patru fiind stabili.

Accidentul s-a produs între Constanţa şi Tulcea, în dreptul localităţii Lumina, circulaţia fiind blocată în acest moment.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje SMURD tip D, două tip B şi una de tip C, un echipaj de descarcerare şi alte două maşini cu apă şi spumă. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că două persoane care se aflau pe locurile din faţă au decedat pe loc, iar alţi şapte au fost răniţi.

Poliţiştii de la Rutieră au declarat că autobuzul s-a lovit frontal cu o wolă la mai puţin de un kilometru de podul feroviar din dreptul localităţii Lumina. martorii spun că şoferul de pe autobuz depăşise o maşină de la Drumuri şi Poduri care împrăştia material antiderapant, chiar înainte de pod şi nu s-a mai putut redresa.

Autobuzul care transporta persoane venea, din primele informaţii, dinspre localitatea Cogealac. Microbuzele care urmau să plece în această dimineaţă spre Tulcea au plecat cu întrâziere din cauză că traficul era blocat şi au ales să se deplaseze pe o rută ocolitoare prin comuna Corbu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite