Constanţa: Dogan Şeicahmed dansează tătăreşte şi cântă la tarabană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul face parte din ansamblul de dansuri tradiţionale tătăreşti „Yildizlar“ din Mihail Kogălniceanu de la vârsta de 11 ani. De jumătate de an, Dogan ştie să cânte la tarabană.

Elevul a fost îndemnat să meargă la dansuri de către  mama sa. „Mama mi-a spus să merg şi eu la dansuri şi nu am putut să o refuz. Acum îmi place foarte mult ceea ce fac şi mă bucur foarte tare că am acceptat propunerea mamei“, a spus adolescentul zâmbind.

Şase premii câştigate


Dogan nu are un dans preferat, el spune că toate îi plac în egală măsură. Alături de colegii săi de dansuri, adolescentul a petrecut multe clipe de neuitat. Împreună au câştigat şase premii.

„Îmi plac toată toate dansurile noastre, nu pot să aleg unul singur. Eu cred că şi altora le plac, altfel nu am fi câştigat atâtea premii“, a mai spus elevul.

Dansatorul îşi aminteşte cu mare drag de festivalul turco-tătar ce a avut loc în vara anului trecut, în oraşul Ovidiu.

„La festival au participat şi seniorii de la «Yildizlar». Ansamblul nostru este format din două grupuri diferite, seniorii şi copiii. La evenimentul din Ovidiu am mers cu toţii şi mi-a plăcut foarte mult. Atunci nu s-au acordat premii, am făcut doar demonstraţii de dans şi paradă de costume“, rememorează artistul.

În afară de dansuri, elevul se pricepe şi la muzică. El ştie să cânte la tarabană, un instrument asemănător unei tobe, ce se loveşte cu palmele pentru a scoate diferite sunete ce se îmbină perfect cu stilul oriental.

„Am învăţat să cânt acum jumătate de an. Mi-am cumpărat singur o tarabană şi apoi m-am uitat pe internet să văd cum se cântă şi aşa am învăţat“, se mândreşte artistul.

Un viitor marinar

După terminarea liceului, Dogan îşi doreşte să urmeze cursurile Academiei de Marină. „Vreau să plec pe vapor. Îmi place marea şi vreau să muncesc în acest domeniu“, mărturiseşte elevul.

În timpul liber, dansatorul stă cu prietenii şi familia. „Când nu sunt la şcoală sau nu am teme pentru a doua zi, stau acasă cu ai mei sau ies cu băieţii la un suc. Uneori, când nu am ce face, mă joc la calculator“, a mai spus elevul.

În cei patru ani de când practică dansuri tradiţionale tătăreşti, adolescentul s-a bucurat de sprijinul necondiţionat al mamei. „Ea m-a susţinut cel mai mult. Şi tata mi-a fost alături, dar mama a făcut multe eforturi de dragul meu. Îi sunt recunoscător pentru asta“, a completat artisul.

Citiţi mai multe în de astăzi!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite