Constanţa: UPDATE Documentele secrete ale Poliţiei au fost făcute publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adresă trimisă de Inspectoratul General al Poliţiei Române către Brigada de Combatere a Criminalităţii Orgazinate a fost scanată şi trimită prin e-mail jurnaliştilor constănţeni. Documentul este unul clasificat, care nu ar fi trebuit să fie public.

UPDATE ora 13.40 O altă anchetă a fost demarată la nivelul structurii centrale a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate. „Luăm în calcul toate ipotezele. Este încă prematur să ne pronunţăm“, a declarat comisarul-şef Cătălin Dragotă, directorul structurii centrale a BCCO.

UPDATE ora 11.20
La nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) a fost declanşată o comisie internă de anchetă. „Începând cu data sesizării, am dispus o comisie de control care va cerceta incidentul de securitate“, a declarat comisarul şef Aurelian Pavel, şeful BCCO Constanţa.  Deşi nu exclude nicio posibilitate, Pavel spune că îi este greu să creadă că adresa de înaintare ar fi fost găsită la o ghenă de gunoi. „Documentul a fost scanat şi apoi trimis de pe o adresa de e-mail din Marea Britanie“, a completat şeful BCCO Constanţa.

UPDATE ora 8.10
În documentul scanat de constănţean sunt menţionate activităţile desfăşurate de structurile constănţene ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. „Către Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Constanţa. În conformitate cu OMIRA numărul 811/23.09.2005 privind efectuarea controalelor, constatatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de lege în domeniul informaţiilor clasificate în MIRA şi în baza graficul privind controalelor pe linia protecţiei informaţilor clasificate şi INFOSEC în unităţile structurilor teritoriale ale MIRA de pe raza judeţului Constanţa numărul S/1402036 din 27.12.2007 şi în baza Planului de control S/1203210 din 08.02.(neinteligibil) aprobat de conducerea serviciului. Avem onoarea vă raportăm că la data de 07.08.2008 s-au desfăşurat activităţi de control şi consiliere pe acestă linie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Constanţa.
Anexăm alăturat raportul de control privind neregulile constate şi măsurile de remediere propuse“, se menţionează în documentul găsit la ghenă.

Potrivit ziariştilor de la Ziua de Constanţa, constănţeanul a scanat doar unul dintre documentele găsite la gunoi. „Oare acolo erau locul lor? Mâine, poimâine o să găsim liste cu datele noastre personale. Asta e Poliţia Română?“, se revoltă constănţeanul. El ameninţă că îi va trimite restul documentelor oficiale chestorului Ioan Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării şi Internelor, venit la Constanţa.

Actul găsit de constănţean este semnat de fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, fostul „Doi şi-un sfert“, comisar Romeo Florin Iamandei, spun jurnaliştii constănţeni. Documentul este adresat Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite