Constanţa: Directoarea elevilor înecaţi, din nou pe post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce responsabila de grup Elisabeta Mincior este cercetată de Parchetul Constanţa şi predă la un liceu din Iaşi, directoarea Paraschiva Smoc va reveni pe funcţie.

Părinţii celor doi copii din Ciorteşti (judeţul Iaşi) care au murit vara trecută în tabăra de la Eforie au primit cu stupoare vestea că Paraschiva Smoc, una dintre profesoarele însoţitoare va conduce şcoala din localitate.

„Directoarea mi-a trimis copilul, pe semnătura ei, acolo. Nici măcar nu mi-a adus acasă băiatul în sicriu, aşa cum am rugat-o. S-a întors cu mâinile în sân“, a spus îndurerată Simona Enache, mama lui Mirel (14 ani), unul dintre copiii decedaţi. „Băiatul meu cel mic învaţă tot aici la şcoală şi nu vreau s-o vadă în fiecare zi pe cea care i-a ucis fratele“, mai spune mama.


După tragedia din 8 august 2009, Paraschiva Smoc a fost exclusă din învăţământ în baza unei decizii a Inspectoratului Şcolar Iaşi. Potrivit acestei hotărâri, ea a acceptat să fie coordonatorul şi însoţitorul grupului, beneficiind de un loc gratuit în tabără pentru fiul ei.

Inspectorii şcolari au menţionat că, în această calitate, Paraschiva Smoc avea obligaţia să asigure securitatea elevilor şi să elimine orice pericol îndreptat împotriva acestora.

A invocat vicii de procedură

Profesoara a atacat hotărârea şefilor ei la Colegiul Central de Disciplină din cadrul ministerului. Fosta directoare s-a plâns că, în timpul anchetei, nu a fost înştiinţată că este cercetată disciplinar şi nu a avut posibilitatea să se apere. Colegiul de disciplină a confirmat că inspectoratul nu a urmat procedura legală şi a dispus anularea deciziei de concediere.

Şefii Inspectoratului ar fi putut să conteste decizia superiorilor de la Bucureşti, însă s-au grăbit s-o pună în practică. „Ne supunem acestei decizii. Din punctul meu de vedere, moral ar fi fost ca doamna Smoc să o refuze funcţia de director“, a declarat Constantin Şerban, inspector general adjunct.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite