Constanţa: Diana Stoianof, eleva pasionată de designul ambiental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este în clasa a XII-a şi cochetează cu fotografia, grafica, pictura şi tot ceea ce face „casă bună“ cu arta. Paşii i-au fost îndrumaţi către design de tatăl ei. Ulterior, a început să „simtă“ frumosul din artă.

M-am îndeletnicit întotdeauna să creez lucruri ce încântă privirea. Mereu mi-am dorit să dezvolt această calitate în intenţia de a reuşi pe viitor să urmez o carieră în domeniu. Părinţii mei m-au sprijinit întotdeauna şi m-au încurajat să continui să desenez. Am primit aprecieri din partea lor, ceea ce mi-a dat încredere în mine şi m-a ambiţionat. Tatăl meu a fost cel care m-a făcut să-mi placă şi mai mult desenul“, povesteşte Diana.

Ea îşi aminteşte că, micuţă fiind, tatăl ei îi desena ceva, iar ea încerca să reproducă  întocmai acea lucrare. „Pe lângă faptul că acest lucru era distractiv pentru vârsta mea de atunci, a fost şi un lucru constructiv“, recunoaşte tânăra artistă. Mai târziu, tot tatăl ei a fost cel care a învăţat-o diverse îndeletniciri pe care le-a şi pus în practică.

„De exemplu, mi s-a cerut la un moment dat să îmbrac festiv nişte pahare ce urmau să înfrumuseţeze masa unor miri. Tatăl meu mi-a dezvăluit o tehnică ştiută de el, «scoarţa de copac». Aş putea spune că acest talent este o trăsătură de familie“, spune Diana.

Experienţă bogată

Pentru vârsta ei, Diana se poate mândri cu o experienţă bogată în ceea ce priveşte participarea la proiecte, concursuri şi expoziţii în domeniu artei. În anul 2007 a participat la o expoziţie de fotografie, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ), cu tema „Nu violenţa ne face mai puternici“, expoziţie indită reprezentând picturi pe piele.

Un an mai târziu, Diana a fost prezentă cu lucrări la Expoziţia de grup - fotografii şi grafică dedicată literaturii române studiate, vernisată la Biblioteca Judeţeană Constanţa. De asemenea, şi-a expus creaţiile la concursul de design lansat de organizatorii Târgului de Ambient Interior si Exterior cu tema „Amenajarea unei camere de adolescent“ şi la Tabăra de creaţie „101 de zile de cultură Costineşti“ - sesiunea de grafică, pictură şi ceramică tradiţională.

În ultimii doi a obţinut locul doi la olimpiada naţională de design - faza judeţeană, menţiune la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artelor, a participat la expoziţia „Planificări spaţiale maritime“, activitate inclusă în proiectul „Plan Coast“ al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare, concursul pentru  Identitatea Vizuală a ISJ Constanţa şi concursul de vestimentaţie din materiale reciclabile.

Diana este fascinată şi de arta fotografică pe care ar vrea să o experimenteze în domeniul publicităţii.

Citiţi mai multe în  !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite