Constanţa: Deţinuţii de la Poarta Albă şi-au anunţat intenţia de a vota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele încarcerate la Penitenciarul de maximă siguranţă de la Poarta Albă, dar şi de la secţia exterioară de la Valu lui Traian îşi vor exercita astăzi dreptul la vot.

„Dintr-un total de 633 de persoane private de libertate, cetățeni români cu drept de vot, aflate în custodia Penitenciarului Poarta Albă, și-au exprimat intenția de vot 522 de persoane, dintre care 8 sunt femei“, a declarat comisarul şef Gelu Dănuț Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă.

Procesul electoral a început la ora 9.00, atât la Penitenciarul Poarta Albă cât și la secția exterioară Valu lui Traian, în locații special amenajate din incinta locurilor de deținere, unde reprezentanții comisiilor electorale locale au instalat urnele mobile. 

În funcție de situația juridică, au drept de vot următoarele categorii de persoane private de libertate: arestații preventiv, condamnații în primă instanță, condamnații fără interzicerea drepturilor electorale printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi tinerii în vârstă de 18 ani, asupra cărora s-a dispus măsura educativă într-un centru de reeducare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite