Constanţa: Despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii Bucureşti contra şpăgi consistente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean a fost arestat pentru 29 de zile după ce a pretins 65.000 de lei şpagă de la o femeie care avea de obţinut despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii Bucureşti. Bărbatul mai primise 10.000 de euro pentru un „serviciu” identic.

Cazul a fost instrumentat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Constanţa şi procurorii DNA Constanţa. Ei au fost sesizaţi de o femeie că un individ îi cere şpagă pentru a-i determina pe angajaţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii Bucureşti să-i acorde mai repede nişte despăgubiri la care avea dreptul.

Denunţătoarea face parte dintre cei ale căror proprietăţi au fost preluate de statul bulgar, ca urmare a semnării Tratatului din 1940, dintre România şi Bulgaria.

Femeia, T.B., a povestit că l-a contactat pe Victor Ciocoiu în septembrie şi acesta i-a pretins un procent de 25 la sută din valoarea despăgubirilor pe care avea să le obţină. Tranzacţia s-a făcut: în decembrie 2010 femeia i-a remis 10.000 de euro şi a primit, în schimb, despăgubiri în valoare de 40.000 euro de la autoritatea în cauză.

Denunţătoarea urma să primească o a doua tranşă de despăgubiri luni, iar intermediarul i-a pretins cele 25 de procente negociate. Denunţătoarea s-a dus la DGA iar ieri s-a organizat flagrantul delict. Individul s-a prezentat la banca unde avea cont femeia şi a primit 65.000 ron. Cicoiu a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi arestat azi pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Constanţa.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite