Constanţa: Despăgubirea de pe urma unei morţi învrăjbeşte două familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rebeca împreună cu iubitul ei, Ionuţ Burdighioiu.
Rebeca împreună cu iubitul ei, Ionuţ Burdighioiu.

Concubinul unei tinere care a decedat în Spania din cauza unei greşeli medicale, acum aproape doi ani, este acuzat de tatăl ei că a primit ilegal daunele plătite de spital.

Rebeca Andreea Stancu avea 19 ani când a murit în 2008, în Spitalul San Gregorio din Madrid, din cauza unei culpe medicale.â

Pe 20 ianuarie 2008, Rebeca adusese pe lume un băieţel, iar la două zile avea să moară după ce i s-au injectat intravenos din greşeală picături pentru ochi destinate bebeluşului.

Familia fetei din Năvodari blestemă clipa în care Rebeca l-a cunoscut pe Ionuţ Burdighioiu.

„Avea doar 17 ani când a fugit cu el, iar eu nu am fost de acord cu această relaţie, dar am acceptat vrând-nevrând de dragul copilului meu“, spune Dorian Stancu, tatăl fetei.

Un an mai târziu, Rebeca l-a anunţat că va pleca să muncească în Spania alături de iubitul ei. Fata a ajuns să lucreze la o brutărie din Madrid.

Dorian Stancu a întrebat-o la telefon pe fiica sa când mai vine în ţară. „I-am spus: «Când vii acasă? O să ajung să te aduc în coşciug»...“, îşi aminteşte tatăl vorbele care au prevestit răul.

Au aflat din „Adevărul“

Familia a aflat din ziarul „Adevărul“ de moartea fetei. „Am simţit că se prăbuşeşte cerul pe mine“, plânge tatăl Rebecăi.

Au început drumurile în Spania pentru repatrierea corpului fetei, dar a fost doar începutul zbuciumului şi a suspiciunilor.

Dorian Stancu a fost în Spania unde a făcut demersurile pentru repatrierea fiicei sale, dar - spune el - la aeroport sicriul a ajuns pe numele lui Ionuţ Burdighioiu, fostul iubit cu care fiica sa nu s-a căsătorit legitim şi deci nu ar fi avut un astfel de drept.

Neconcordanţele au început să se lege rând pe rând în mintea lui Dorian Stancu care, în loc să-şi jelească fata, a ajuns să fie pas cu pas pe urmele fostului iubit.

„Au fost organizate două pomeni pentru fata mea. A lui a fost mai fastuoasă. După moartea fetei mele, şi-a refăcut casa în care ploua şi cădea peste ei. Acum au vilă, iar fraţii lui se plimbă cu maşini X5, Ford Focus şi Mercedes. Maşinile costă peste 100.000 de euro. El umbla prin discoteci şi aveam oameni care îmi spuneau că uneori cheltuia şi zeci de milioane de lei“, povesteşte Dorian Stancu.

„Domnului Ionuţ Burdighioiu i s-a plătit suma de 220.000 de euro pentru asistenţa acordată decedatei Rebeca Andreea Stancu la Spitalul Gregorio cu ocazia naşterii fiului său“, se scria în adresa primită de la Serviciul de Sănătate din Madrid.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite