EXCLUSIV FOTO şi VIDEO Delfinii au fost mutaţi astăzi în bazinul închis UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiune de mutare a durat 45 de minute
Operaţiune de mutare a durat 45 de minute

Cele trei mamifere - Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen au fost mutate din bazinul în aer liber în cel închis la prânz. Operaţiunea s-a desfăşurat fără incidente şi a durat 45 de minute. Bazinul închis este dotat cu SPA pentru vedetele sale.

UPDATE Ora 13.35 Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen vor avea o perioadă de acomodare de două săptămâni, după care vor relua spectacolele în weekend.

Operaţiunea de transfer a delfinilor a durat 45 de minute

Constanţa

UPDATE Ora 13.20 Al treilea delfin mutat în bazinul acoperit este masculul Pei-Pei. Echipa care a asigurat mutatea mamiferelor, formată din 20 de persoane, a finalizat operaţiunea la 12.30. La final, ei au aplaudat şi le-au urat spectacole frumoase în bazinul închis.

UPDATE ora 12.15 Primii doi delfini au fost deja mutaţi în bazinul acoperit. Chiar în acest moment, angajaţii complexului se ocupă şi de transferul celui de-al treilea mamifer. „Ne-a dat emoţii Chen-Chen, primul delfin mutat, pentru că imediat după ce a fost introdus în bazinul închis nu mai ieşea la suprafaţă să respire. Totul a decurs bine până la urmă“, a spus Georgeta Enciu, dresoarea care i-a monitorizat pe delfini în noua casă.

Ni-Ni a fost a doua femelă mutată bazin. Delfinul a fost agitat în timpul transportului, dar operaţiunea s-a finalizat cu bine.

Constanţa

Femela Chen-Chen a fost primul delfin mutat în bazinul închis

Delfinariul a finalizat modernizarea bazinului închis, dotat cu SPA pentru vedetele sale - delfinii Ni-Ni, Pei-Pei și Chen-Chen. Mamiferele vor fi mutate aici astăzi și vor avea condiţii de lux de trăit și antrenat.

Pentru mutarea mamiferelor a fost folosită o macara

Constanţa

Noua locuinţă a celor trei delfini va avea 600 de metri cubi, comparativ cu 1.500 de metri cubi cât avea bazinul în aer liber.

Spectacolele cu delfinii sunt sistate până la acomodarea cu noul bazin. „Până se vor acomoda cu noua locuinţă, delfinii nu vor participa la spectacole. Apreciem ca într-o săptămână să fie reluate reprezentaţiile în bazinul acoperit", a spus Nicolae Papadopol, directorul ştiinţific de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.

Femela Ni-Ni a creat emoţii în timpul mutării

Constanţa

„Operaţiunea de mutate a delfinilor începe în jurul orei 11.00 şi va dura, în medie, două ore", a spus Adrian Mînăstireanu, directorul Delfinariului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite