Constanţa: De astăzi, noile tipuri de paşapoarte electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul constănţean care a solicitat paşaportul electronic este un copil, se numeşte Andrei Giovanni Negruţ şi are nouă ani. El va ridica documentul în 30 de zile.

De astăzi, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple primeşte cereri pentru eliberarea noilor tipuri de paşapoarte. Valabilitatea acestora este de cinci ani. Paşapoartele copiilor cu vârsta sub 6 ani expiră în 3 ani.

Paşapoartele electronice nu se eliberează în regim de urgenţă, solicitanţii având posibilitatea să ridice documentele în 30 de zile lucrătoare.

Preţul noului paşaport este de 234 lei, iar taxa consulară - 32 lei. În paralel cu emiterea paşapoartelor electronice se vor elibera la cerere documente simple temporare, cu termen de valabilitate de un an, doar în regim de urgenţă, în două-trei zile lucrătoare.

Taxa pentru emiterea acestui tip de paşaport este de 64,2 lei, plus taxa consulară de 32 lei şi taxa pentru regim de urgenţă - 100 lei. Paşaportul electronic conţine un cip care include datele personale ale posesorului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite