Constanţa: Dascălii tulceni continuă protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii tulceni sunt nemulţumiţi
Dascălii tulceni sunt nemulţumiţi

Reprezentanţii Sindicatului Învăţămîntului Preuniversitar acuză Primăria de faptul că nu le-a respectat cererea de autorizare a protestului ce ar fi trebuit să aibă loc ieri.

Dascălii au vrut să protesteze pentru că nu şi-au primit salariile pe luna februarie. Deşi au cerut ca mitingul să fie autorizat în faţa clădirii Primăriei Tulcea, sindicaliştii au fost trimişi să protesteze în faţa Prefecturii, prin decizie oficială.

Protest pe strada Păcii

„Nu mai înţeleg nimic. Noi am cerut clar în scris, să protestăm în Piaţa Civică, în faţa Primăriei. Adresa scrisă în cerere este Păcii 20. În răspunsul Primăriei ni se dă autorizaţie, însă pe adresa Păcii 18, adică ne trimtit în faţa Prefecturii“, a declarat juristul sindicatului, Dan Cojocaru.

„Eu sunt trist că aceşti oameni, care sunt profesori, nu înţeleg că noi, Primăria, suntem doar ordonatori terţiari de credite. Noi primim banii de la Minister şi doar îi virăm mai departe, lue cu leu. Vom aloca fonduri din bugetul local pentru a le da salariile. Când pot să-i ajut, îi ajut, dar în limitele legale. Acum, ei dacă vor să protesteze, trebuie să protesteze la instituţiile decidente, la Finanţe, la Inspectorat sau după cum i-am îndrumat, la Prefectură“, a declarat primarul Constantin Hogea.

Nu au renunțat


În aceste condiţii reprezentanţii sindicatului au anunţat că îşi vor face simţită prezenţa chiar şi fără autorizaţie în faţa Primăriei.
 
„Noi am considerat că această instituţie se face vinovată de incompetenţă şi din acest motiv am dorit să protestăm acolo. Vom fi fi prezenţi în Piaţa Civică, cam o sută de sindicalişti, nu vom avea pancarde, nu vom fluiera, doar ne vom plimba prin faţa Primăriei. Considerăm că nu au făcut nici un efort să ajute profesorii“, a declarat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Tulcea, Mihai Roma.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite