Constanța: Daniela Caplan născoceşte minuni unicat din argint

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniela a avut dintotdeauna pasiunea bijuteriilor unicat pe care s-a apucat să le confecţioneze singură. În cele din urmă a făcut din acest hobby o mică afacere care acum îi aduce veniturile suficiente pentru a se gâdi să se extindă şi în designul vestimentar.

„Încă de când eram mică desfăceam mărgelele pe care mi le cumpăra mama şi le rearanjam după imaginaţia mea. Prima bijuterie am făcut-o tot în joacă. Am creat o perece de cercei cu perle, stil «atârnaţi» .

Din păcate nu îi mai am. Mi i-a cerut o clientă insistent şi i-am vândut“, povesteşte Daniela.

Talentul de a crea şi imagina cele mai inedite accesorii din componente aparent banale l-a moştenit de la mama ei care se ocupă cu desingnul interior. S-a apucat serios de creat bijuterii abia în urmă cu câţiva ani, când s-a dus în Spania să îşi viziteze soţul şi a descoperit pe Internet bloguri ale unor meşteşugari în care era descris modul cum se pot face acestea.

„Până atunci credeam că bijuteriile astea frumoase sunt făcute industrial sau că trebuie să urmezi cursuri speciale, o şcoală, ca să poţi intra în tagma lor. Când am văzut cât este de uşor am citit cu atenţie, am învăţat despre ce este vorba şi m-am apucat şi eu“, îşi aminteşte artista.

Bijuterii pentru mirese

Creează exclusiv bijuterii din sârmă de argint şi pietre semipreţioase pe care le procură de la furnizori. Unealta „de căpetenie“ pentru meşteşugul ei este un patent micuţ pe care îl foloseşte ca să taie sârma şi ca să o modeleze pentru cercei, brăţări şi inele. „Iau sârma în mână şi o modelez, pur şi simplu. De multe ori nici nu îmi propun să fac ceva anume. În funcţie de inspiraţie îi dau o formă şi apoi lucrez un pic la detaliile finale“, explică Daniela.

Cea mai deosebită comandă a venit din partea unei viitoare mirese care şi-a dorit bijuterii unice pentru cea mai frumoasă zi din viaţa ei. Ca urmare, a luat legătura cu Daniela şi i-a cerut o perche de cercei, un colier la baza gâtului şi o diademă cu perluţe mici, toate montate în sârmă din argint. 

Modelele le creează în special în funcţie de inspiraţie şi pe baza indicaţiilor date de clienţi. „Unii dintre ei chiar au talent“, zâmbeşte artista.

Cochetează cu pictura

De curând a încercat şi un alt fel de artă: pictura, însă deocamdată este în stadiul incipient şi oarecum experimental. „Picturile mele sunt abstracte. Nu ştiu dacă se poate înţelege ce am vrut să exprim. De exemplu tabloul meu preferat reprezintă doi îndrăgostiţi pe plajă. Privitorul însă nu vede decât două umbre proiectate pe malul mării“, spune Daniela Caplan.

Artista creează şi poşete, iar acum urmează cursurile unei şcoli de profil pentru că se gândeşte să se apuce de creaţie şi în domeniul vestimentar.

Citiți mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite