Constanţa: Daniel Asaftei este luptătorul de aur la sporturi de contact

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este cel mai tânăr campion mondial şi singurul reprezentant al Constanţei la campionatele naţionale şi internaţionale la sporturile de contact.

Daniel Asaftei, legitimat la CS Marina, este unul dintre reprezentanţii de seamă ai ţării noastre la competiţiile naţionale şi internaţionale de Unifight şi Kempo (stiluri de sport de contact) şi aproape că nu există concurs unde să nu urce pe podium. A început să practice artele marţiale de la vârsta de 5 ani. A fost încurajat şi de tatăl său, Ioan Asaftei, fost luptător, care îl lua cu el la antrenamente.

Cel mai tânăr campion

Au urmat tot felul de competiţii, iar din 2002 a câştigat fiecare concurs la care a participat, fie că a fost vorba despre Karate, lupte greco-romane sau Ju Jitsu.

„Cea mai importantă competiţie rămâne pentru mine Campionatul Mondial din 2006 din Italia. Este cel mai puternic concurs pe care l-am câştigat“, mărturiseşte Daniel.

Pe atunci, sportivul legitimat la CS Marea Neagră era antrenat de sensei Florin Iordănoaie. Recunoaşte că i-a fost greu pentru că a avut de înfruntat sportivi cu experienţă, dar nu s-a lăsat intimidat.

În 2006, Daniel era cel mai tânăr campion mondial la cadeţi. Doi ani mai târziu, sportivul, antrenat de această dată de George Ungureanu, a câştigat medalia de aur la Campionatul Naţional de Ju Jitsu, categoria 69 de kilograme juniori, competiţie desfăşurată la Bucureşti.

Odată intrat la Academia Navală Mircea cel Bătrân, Daniel a decis să se reprofileze. Acum este singurul reprezentant al Constanţei la competiţiile naţionale şi internaţionale de Unifight şi Kempo.

O nouă provocare

Anul acesta, sportivul constănţean a mai marcat o victorie importantă. Alături de colegul său Cristian Bostă, Daniel a ocupat primul loc pe podium la Dinamoviada de Unifight. Competiţia este rezervată luptătorilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Federaţia Română de Unifight. Victoria obţinută a făcut să fie selecţionat în lotul ce va reprezenta România la Campionatul Mondial al cluburilor Dinamo, planificat în octombrie 2010, la Minsk (Belarus). Şansa este unică, iar Daniel face şi câte două antrenamente pe zi. Oportunitatea este însă umbrită de posibilităţile financiare reduse.

„Până acum clubul s-a ocupat de toate cheltuielile, dar o deplasare la Minsk nu este tocmai la îndemână“, recunoaşte jenat Daniel. Deplasarea ar costa 1.000 de euro, dar în lipsa unui sponsor, Constanţa riscă să nu fie reprezentată la Minsk.

Citiţi mai multe în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite