Constanţa: Cutia milei pentru Spitalul Judeţean este goală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a salva de la faliment cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, Consiliul Judeţean apelează la mila populaţiei.

Consiliul Judeţean Constanţa a iniţiat o colectă publică pentru strângerea de fonduri destinate achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare necesare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Cutii ale milei, acum şi pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

Cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ are stocul zero de materiale sanitare şi medicamente necesare tratamentelor şi intervenţiilor chirurgicale. Bolnavii se văd nevoiţi să îşi cumpere singuri medicamentele şi consumabilele: seringi, branule, pansamente etc.

„Este o situaţie fără precedent în Constanţa, cu atât mai mult cu cât spitalul asigură servicii medicale pentru cei peste 700. 000 de locuitori ai judeţului“, a declarat Cristian Moldoveanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.

Datoriile pe care unitatea le are către furnizori depăşesc 20 de milioane de lei.

12 din 20

Până în momentul de faţă au fost montate 12 urne în spital, Real 1 şi 2, Dedeman, Selgros, Carrefour, City Park Mall. În total vor fi amplasate 20 de astfel de cutii.

O primă colectare a baniclor s-a făcut vineri. „Nu s-a făcut o socoteală exactă dar, din câte ştiu eu, au fost adunaţi până în 500 de lei de la fiecare cutie“, a spus Moldoveanu.

Citiţi mai multe în !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite