Constanţa: Cursuri de specializare pentru sudorii din Portul Agigea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Tigitrans SA din Constanţa a demarat ieri două proiecte cofinanţate din bani europeni prin care îşi ajută angajaţii să obţină performanţe profesionale.

PERISCOP (Performanţa Înterprinderii depinde de Specializarea Competenţelor Personalului) este proiectul pe care îl propun reprezentanţii firmei constănţe.

Principalul obiectiv al proiectului este dezvoltarea capitalului uman al înterprinderii prin creşterea nivelului de specializare al angajaţilor care deţin calificarea de sudor. Grupul ţintă este format din 56 de sudori, salariaţi ai instituţiei, care vor urma cursuri de specializare.

Personal specializat

 „Prin implementarea acestui program se doreşte atât diminuarea «deficitului de talente» privind specialiştii în sudura în argon, cât şi dezvoltarea capacităţii întreprinderii“, a declarat Nicolae Moţocu, directorul societăţii.

„Dorim să ne specializăm angajaţii şi să le mărim şansele de a-şi completa setul de competenţe obţinute anterior cu unul nou care să le asigure menţinerea locului de muncă“, a mai spus Nicolae Moţocu.

Valoarea proiectul cofinanţat din fonduri europene este de 540.000 de lei.

Un loc de muncă mai bun

În aceeaşi zi, firma constănţeană a mai propus un proiect, „Investiţii pentru un viitor sănătos“ , prin care se doreşte îmbunătăţirea condiţiilor la locul de muncă.

„Dorim să respectăm normele europene de securitate a muncii şi să asigurăm condiţii optime. Ne-am propus să reducem «stresul ocupaţional»“, a declarat Pavel Fronea, managerul proiectului.

Valoarea proiectului adresat persoanlului înterprinderii are o valoare de 389.733, 20 lei, suma reprezentând asistenţă financiară nerambursabilă.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite