Constanţa: Cu mâinile goale, în cușca leilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Circul Americano, care se află în aceste zile la Constanţa, se vorbesc toate limbile internaționale, însă viața de nomad și dragostea de public și de spectaculos uneşte dresori, acrobați, clovni. Dresorul Arkan îmblânzeşte cobre, pitoni, crocodili, tarantule și lei.

Cupola circului s-a întins la Constanța în parcarea din apropierea Parcului Tăbăcărie. I se spune Americano, însă angajații sunt din România, Germania, Serbia, Croația.

Sunt ca o familie, cu tot cu animale, trăiesc lângă ele și nu ar concepe viața fără circ. „Este o viață grea, dar și frumoasă. Lucrez la circ din 1993, dar am început cu munca de jos, fiind mai întâi muncitor“, povestește dresorul Arkan, clujeanul care are în cadrul spectacolului numeroase numere spectaculoase. „De 7 ani am început să lucrez cu reptile. Am o anaconda de 6 metri, un crocodil, doi pitoni reticulaţi şi o cobră regală“, mărturiseşte el.

Cei trei mușchetari

Marea provocare a venit în urmă cu trei ani, când și-a cumpărat din Ungaria patru lei. Sunt cei trei mușchetari - Athos, Porthos şi Aramis, alături de leoaica Many, și de răsfățatul dresorului - D’Artagnan, puiul în vârstă de un an.



Arkan este cunoscut în Europa drept dresorul care intră în cușca fiarelor cu mâinile goale. „Nu-mi iau bastonul caracteristic dresorilor de lei. Dacă ești stăpân pe tine, nu ai de ce să riști. Nu a fost nevoie niciodată să-i bat sau să-i sedez pentru că ne înţelegem din priviri şi semne“, spune dresorul Arkan.

Bibi, elefantul de 31 de ani

Cămile, dromaderi, lame și ponei completează colecția de animale a circului. Dresorul Andreas Kuaiser se mândrește însă cu elefantul Bibi, în vârstă de 31 de ani. „Este născut și crescut în captivitate, este blând și cuminte“, spune dresorul. „De altfel, toate animalele pe care noi le dresăm sunt născute în captivitate“, completează Andreas.

La Constanța, până pe 13 iunie

Cupola Circului Americano va rămâne amplasată în parcarea la City Park Mall Constnța până pe 13 iunie. Spectacolele au loc în fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri o singură reprezentație începând de la ora 19.00, iar sâmbătă și duminică două reprezentații, de la orele 16.00 și 19.00.

image



Prețul unui bilet pentru copii este de 25 de lei, iar pentru adulți - 35 de lei. Un loc la lojă costă 40 de lei. Pe perioada întregului sezon estival, circul se va afla la Eforie Nord.

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite