Constanţa: Criminalistul devenit „vocea“ Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de nouă ani, inspectorul a cercetat scenele unora dintre cele mai mari tragedii produse în Constanţa, printre care şi cea de la Tuzla.

A devenit poliţist încă din 1999 însă şi-a găsit adevărata vocaţie abia în momentul în care a fost „recrutat“ în cadrul Serviciului Criminalistic, iar recent a schimbat „scena“ cercetărilor la faţa locului pentru un domeniu mai puţin tehnic: acela de a face publică munca celor care lucrează în operativ.

Prima misiune grea

Iniţial a fost subofiţer şi a fost repartizat la Poliţia Municipiului Constanţa în domeniul ordinii publice. Misiunile erau de rutină până în ziua în care a fost chemat să intervină în cazul unui bărbat care ameninţa să arunce în aer un apartament din piaţa Griviţei.

„Am intrat împreună cu un coleg. Am reuşit să îl imobilizăm şi l-am dus la sediul Poliţiei“, îşi aminteşte el. Doi ani mai târziu a ajuns acolo unde şi-a dorit: în cadrul Serviciului Criminalistic al Poliţiei, iar în paralel a dat examen de admitere şi la Academia de Poliţie.

Tainele cercetării

Vorbeşte despre domeniul pe care l-a abandonat temporar cu pasiune şi dorinţa de a reveni acolo într-o zi. Cercetarea la locul comiterii unei infracţiuni are tainele sale.
„În momentul în care ai ajuns acolo se delimitează perimetrul infracţional şi se începe cercetarea. Nu este un proces haotic: se face în sensul acelor de ceasornic, de la stânga la dreapta. Există un şef al echipei de cercetare care este fie un poliţist judiciarist, fie procurorul de caz“, povesteşte Manolescu.

În funcţie de genul infracţiunii pentru care sunt chemaţi criminaliştii există şi anumite priorităţi. „Dacă este vorba despre o crimă se caută probele biologice, urmele papilare, urme de încălţăminte sau cele de intrare prin efracţie. Bineînţeles se caută arma crimei care poate avea diverse forme“, a explicat ofiţerul.

Citiţi mai multe în de astăzi!

stampila constanta
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite