Constanţa: Crimele de la Cernavodă, puse pe marile ecrane de Sergiu Nicolaescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul vrea să facă un film despre tragedia din sud – estul ţării. Crimele care au îngrozit România au aprins şi imaginaţia regizorilor. Întrebat de un reporter dacă ar vrea să facă un film inspirându-se din tragedia dobrogeană, regizorul a răspuns afirmativ.

„Încă nu m-am gândit unde vor fi filmările. Dar să ştiţi că eu nu fac filme care să arate lucrurile urâte, ci pe cele frumoase. Eu prezentul îl prezint aşa cum este: real, chiar dacă este vorba de o comedie sau o dramă. Trecutul îl idealizez“, spune Nicolaescu pentru Adevărul de Seară Constanţa.

Întrebări de cineast

Regizorul spune că vrea să transmită spectatorilor ceva, nu să facă un film doar de dragul de a-l face. „Voi face un film doar în momentul în care voi cunoaşte realitatea. Vreau să ştiu de ce prietenul lui Bogdan s-a dus la părinţii lui şi când vom şti dacă băiatul s-a înecat sau nu în Dunăre“, adaugă el.

În opinia sa, societatea este de vină şi crede că acea familie s-a autodistrus pentru că membrii ei s-au distrus între ei. „Cine i-a potrivit să se întâlnească aceşti oameni?“, se întreabă el. Sunt întrebări care în aceste zile stau pe buzele tuturor.

Nu este pentru prima dată când regizorul filmează la malul mării. În urmă cu câţiva ani, faleza Cazinoului a fost scenă de filmare pentru „Orient Express“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite