Crima din Vila Cristina din Eforie: Ucigaşul a fost condamnat în lipsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Alba l-a condamnat pe Alexandru Radu la 25 de ani de închisoare cu executare, în lipsă, pentru uciderea, în urmă cu nouă ani, a soţiei sale. Radu este fugit din România de aproape opt ani.

Sentinţa dată de Tribunal nu este definitivă, iar criminalul nu este de găsit: la un an de la uciderea soţiei sale a plecat peste graniţă şi nu a mai revenit în ţară nici până astăzi.
Crima din vila Cristina din Eforie Sud a impresionat o ţară întreagă prin tragismul ei: ceea ce trebuia să fie o căsătorie de succes între doi tineri frumoşi şi bogaţi s-a transformat într-o nenorocire.

Bătută şi ştrangulată

Cristina Udrea, fiica fostului viceprimar din Eforie, Ionel Udrea, şi Alexandru Radu, fiul unui fost deputat PDL şi director în Primăria Capitalei, erau căsătoriţi de nici două luni.  

Noaptea cea mai sângeroasă a litoralului: patru morţi, doi criminali în libertate

În dimineaţa de 12 august 2002, la ora 4.00, Cristina (24 de ani) a fost găsită moartă în vila sa din Eforie. Fusese bătută cu bestialitate şi ştrangulată cu un cablu. Cel care a alertat poliţia a fost însuşi soţul ei, Alexandru, care a susţinut că s-a întors din discotecă şi a găsit-o moartă pe soţia sa. La nici 24 de ore de la comiterea crimei, a fost arestat. Nu îşi ucisese numai soţia, ci şi copilul: Cristina era însărcinată.

După numai o lună de arest, Alexandru Radu a fost pus în libertate, iar un an mai târziu a plecat din ţară. Nu a revenit nici până în ziua de azi. Cazul a fost strămutat la cererea avocaţilor apărării pe rolul Tribunalului Alba. Radu a obţinut o achitare, însă din decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procesul a fost judecat din nou. Radu a fost condamnat, ieri, la 25 de ani de închisoare cu executare, pedeapsa maximă în România pentru omor deosebit de grav. Sentinţa nu este definitivă: poate fi atacată la Curtea de Apel Alba. Făptaşul nu este de găsit.

Citiţi ce spune tatăl Cristinei Radu cu privire la sentinţa judecătorilor în de astăzi!

stampila constanta
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite