Constanţa: Creativii pieţei: turcii de la mase plastice şi vinul de Murfatlar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masele plastice turceşti şi vinul de Murfatlar, marii premianţi ai OSIM
Masele plastice turceşti şi vinul de Murfatlar, marii premianţi ai OSIM

Agenţii economici constănţeni dau semne că au înţeles importanţa protejării propriilor mărci, numărul cererilor depuse la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) fiind în creştere coparativ cu anii trecuţi.

Astăzi, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a fost decernat, de către reprezentanţii OSIM Bucureşti, Trofeul Creativităţii 2010, premiere unică la nivel naţional şi separată de Topul Firmelor. Anul acesta, trofeul a ajuns la firma Sterk Plast SRL Constanţa, care a obţinut un punctaj maxim de 678, clasându-se printre primele 30 de firme la nivel naţional care au depus cereri la OSIM pentru protejarea proprietăţii industriale. Firma a depus 64 de cereri pentru desene şi modele şi au fost aprobate 32 de desene şi modele. De asemenea, a mai depus o cerere pentru marcă înregistrată, care a şi fost aprobată.

„Investitorii de la Sterk Plast SRL vin din Turcia unde practica protecţiei proprietăţii industriale este des întâlnită“, a declarat Florin Popa, coordonator centre OSIM Bucureşti.

Locul al doilea, cu un punctaj de 418 a fost ocupat de Murfatlar România SA, iar locul III a fost adjudecat de Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Murfatlar, cu 180 de puncte.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite