Constanţa: Crăciunul în familia Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii familiei l-au aşteptat cuminţi pe Moş Crăciun
Membrii familiei l-au aşteptat cuminţi pe Moş Crăciun

Eugenia şi Gabriel din Constanţa s-au bucurat de cel de-al doisprezecelea Crăciun împreună.

De Naşterea Domnului, capul familiei primeşte urarea „La mulţi ani, Moş Crăciun!” Lui Prâslea însă nu-i place să fie strigat pe numele de familie. „Pe mine nu mă cheamă Crăciun că nu sunt Moş Crăciun!”, spune piciul. 

Nici n-au realizat când au petrecut douăsprezece Crăciunuri. În anii care au trecut familia lor s-a mărit cu doi „crăciunei”: Loredana şi Florin.

 „Toate Crăciunurile au fost frumoase! Ne-a ajutat Dumnezeu să avem de toate pe masă”, spune Eugenia. Însă cea mai frumoasă sărbătoare a fost când familia lor s-a mărit cu un al patrulea membru.

„L-am născut pe Bubu (în certificatul de naştere pe băiat îl cheamă Florin Nicolae) pe data de 6 decembrie 2005. M-am programat să nasc pe 22 decembrie 2005, ca să fiu acasă de Crăciun, dar Bubu s-a grăbit”, povesteşte Eugenia.

Fiica cea mare, Loredana, are 10 ani. Este şi ea de părere că în 2005 au avut cel mai frumos Crăciun.


Grătarul, cel mai gustat moment

Şi în acest an, după ce s-au asigurat că Moşul a primit scrisoarea de la cei doi copii ai lor, au început să facă pregătirile pentru masa tradiţională. Gospodina casei a gătit sărmăluţe, friptură… cozonac nu mai face demult. „E bun cel de cumpărat”, spune ea.

În schimb, a vrut să-şi surprindă invitaţii şi a preparat profiterol. De la mic la mare, toţi s-au lins pe degete după ce au gustat prăjitura gazdei. Gabriel Crăciun a „gustat” mai degrabă grătarul stropit cu mult vin, făcut în mijlocul străzii.

„Ne-am adunat cu toate neamurile şi cu toţi vecinii de pe stradă la un grătar!”, povesteşte el. Grătarul, care în mod normal durează o oră, s-a întins mult după miezul nopţii. A fost o noapte de pomină, au fost de acord cu toţii. „Unde facem Revelionul?” este întrebarea. „Pe stradă!”, este singurul răspuns al vecinilor.

Crăciun i-a scris lui Moş Crăciun

„Dragă Moş Crăciun, ne numim Crăciun Nicolae Florin şi Crăciun Ioana Loredana. Pentru că am fost copii cuminţi şi anul acesta i-am ascultat pe părinţi, ne-am făcut lecţiile, am luat note bune, am mâncat tot din farfurie. Te rog să treci şi pe la noi. Cel mai mult Florin îşi doreşte Omitrix care luminează, iar eu un parfum!!! Te aşteptăm să treci şi pe la noi, cu renii tăi, ca în fiecare an!” – aceasta este scrisoarea celor doi copii.

Bubu a primit Omnitrixul şi ceva pe deasupra, un laptop, însă Loredana a primit multe cărţi. Nu este dezamăgită. Îi place să citească. Ia numai FB la şcoală.

Şi-a adus aminte că, în urmă cu câţiva ani, şi ea dorea jucării. A primit o casă de marcat, cu care a apucat să se joace până când a crescut Bubu şi a vrut şi el să marcheze ceva la casă…

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite