Constanţa: Cosmin Andrei este un profesor ecologist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul vrea să îşi facă plută din PET-uri
Profesorul vrea să îşi facă plută din PET-uri

Este considerat un model de viaţă pentru elevi. Datorită felului său de a fi reuşeşte mereu să-i aducă pe calea cea bună pe tinerii cărora le predă.

Vocaţia de preot şi dascăl este o simţire pe care anumite persoane o au de la Dumnezeu. Din această categorie face parte şi Cosmin Andrei, un tânăr de 30 de ani care îşi revarsă asupra elevilor cu care lucrează toată încrederea şi iubirea faţă de Dumnezeu. „Bunicul a fost dascăl toată viaţa, unchiul este preot, aşa că dorinţa mi-a fost insuflată de mic“, spune Cosmin.

Profesorul de la Grupul Şcolar I.N.Roman este preocupat în permanenţă de dezvoltarea personalităţii copiilor din jurul său. Mai mult decât atât, iubirea şi lecţiile pe le oferă tinerilor nu se manifestă numai la şcoală, ci şi în afara orelor de curs la parohia din Gălbiori, comuna Crucea.

Tânărul preot ne-a declarat că îi place enorm să predea, să se afle în mijlocul elevilor şi că atunci când se află la ore este cel mai fericit. Cosmin a vrut să predea şi să fie preot în acelaşi timp pentru că vrea să-şi ajute semenii. „Toţi avem în viaţă momente când ne simţim singuri, trişti, neîmpăcaţi cu noi înşine. Eu îmi propun să-i ajut pe tinerii care au probleme, iar de când sunt şi preot îi şi spovedesc“, a precizat el .

Elevii vin la el cu diferite probleme

Principalul scop al preotului-profesor este de a-i face pe elevii săi să gândească, să-şi pună probleme în relaţia cu Biserica, cu Dumnezeu. „Au fost situaţii în care o persoană simţea nevoia să se descarce. Eu sunt de părere că fiecare dintre noi trebuie ajutat să ajungă acolo unde trebuie“, a completat Cosmin.

El spune că le stă oricând la dispoziţie tinerilor care vor să-i împărtăşească din experienţele personale şi care au nevoie de sprijin.

De-a lungul timpului s-a confruntat cu tot felul de situaţii. „Au venit la mine copii care plecaseră de acasă şi care aveau impresia că nu mai sunt iubiţi aşa cum ar trebui. Alţii aveau alte probleme. Cred că în final am reuşit să-i ajut pe toţi“, povesteşte profesorul. Una dintre dorinţele lui Cosmin este să-i facă pe oameni mai buni. În rândul tinerilor de clasa a IX-a spune că a observat chiar o schimbare în atitudinea lor.

O oră de curs decurge în mod diferit faţă de cum se întâmplă la alte discipline. „Vreau să se întrebe dacă există Dumnezeu, minuni etc. Eu le spun de la bun început că ora e a lor. Desigur, folosim planificările impuse, dar important este că orice problemă de-a lor să-şi găsească rezolvarea“.

Dorinţe înăbuşite de vreme

Una dintre dorinţele sale, în afară de ceea ce face la şcoală şi la parohie, este de a-şi confecţiona o plută din peturi cu care să se plimbe undeva pe apă. „Am văzut acum câţiva ani într-o revistă că nişte oameni au făcut o excursie pe Dunăre cu o plută din PET-uri şi de atunci mi-am zis că vreau şi eu aşa ceva“, mărturiseşte preotul-profesor.

Citiţi ce îl face pe Cosmin Andrei cel mai iubit profesor din Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite