Constanţa: Corina Corolevschi este atleta cu patru recorduri naţionale la activ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atleta speră să participe la Campionatul Mondial din 2012
Atleta speră să participe la Campionatul Mondial din 2012

Tânăra sportivă doreşte să participe la Campionatul Mondial din 2012, iar pentru asta se antrenează şi de două ori pe zi, timp de cinci zile pe săptămână.

Corina Corolevschi este cunoscută mai mult ca frumoasa blondă care conduce un Bentley. Nu pierde timpul prin cluburi şi nici nu are îndeletniciri prea uşoare. Munceşte zilnic pe stadionul Farul Constanţa pentru o mare pasiune: atletismul. Deşi familia îi poate asigura, din punct de vedere material, orice moft, Corina este o fată de la care mulţi tineri de vârsta ei şi chiar mai mari ar avea multe de învăţat. Fiţele nu există pentru ea, dimpotrivă. Corina ştie cel mai bine să alerge. Aleargă în fiecare zi contra cronometru. Trans-piră, cade şi se ridică şi iar aleargă. Este printre primele nume de atleţi cu care judeţul nostru se poate mândri la ora actuală. Este punctuală, disciplinată, iar comentariile de genul: „Am obosit!“, „Nu mai pot!“ sau „Mi-am rupt o unghie şi nu mai alerg“ nu fac parte din vocabularul ei atunci când antrenorul porneşte cronometrul.

Sportivă polivalentă

S-a apucat de sport la vârsta de 6 ani. „Am început cu gimnastica, în paralel am făcut şi dans sportiv, iar de la 9 ani practic atletismul. M-am simţit atrasă de acest sport pentru că, de la primele concursuri, am reuşit să mă clasez pe poziţii fruntaşe“, povesteşte Corina. A fost „croită“ pentru acest sport şi este susţinută de familie.

Palmares impresionant

De atunci a participat la mai toate concursurile de atletism şi, de la fiecare, s-a întors cu câte o distincţie. Este campioană balcanică la ştafeta de 4x100 metri, dublă campioană naţională la 60 metri şi cu un dublu record naţional, este campioană naţională la 200 metri. Şi aici a reuşit să stabilească un record naţional. Şi, nu în ultimul rând, este campioană naţională cu ştafeta de 4x3x2x1. Şi aici a stabilit un record naţional.

În ultimii trei ani, Corina a avut câteva necazuri care au scos-o de pe tabelele de la concursurile naţionale, balcanice şi mondiale. O serie de carenţe de minerale şi fier au provocat mai multe leziuni ale musculaturii tinerei. A fost nevoie de o perioadă de refacere.

De ceva timp se antrenează din nou. De asemenea, Corina a trecut de la juniorat la seniorat, iar timpii sunt diferiţi. Trebuie să se încadreze în anumite bareme, mai riguroase decât la juniori, iar pentru asta este nevoie de antrenament. „Sunt refăcută şi sper să pot participa la următoarele concursuri naţionale şi balcanice“, spune Corina. Recunoaşte că ţelul ei este Campionatul Mondial din 2012. Pentru asta munceşte şi se antrenează şi de două ori pe zi.

Aflaţi din  la câte facultăţi studiază sportiva!

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite