Constanţa: UPDATE Copilul de 6 ani, violat de fetiţa de 12 ani, traumatizat pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai B, băieţelul din Cumpăna bătut şi agresat de partenera lui de joacă (Elena C.) va rămâne cu traume psihice care îl vor urmări tot restul vieţii, spun psihologii.

UPDATE Familia băieţelului se teme că nu se va face dreptate. „Sora fetei care şi-a bătut joc de nepotul meu este fina primăriţei Mariana Gâju. Îmi este teamă să nu-mi ia copilul“, spune femeia disperată.

Edilul comunei crede că temerile bunicii sunt nefondate. „Am creştinat fetiţa de cinci ani în ziua în care mi-a murit mama, dar asta nu are nicio legătură cu nenorocirea petrecută cu cei doi copii“, a declarat Mariana Gâju.

Primăriţa crede că lipsa de educaţie a părinţilor  fetiţei violatoare şi dezinteresul manifestat faţă micuţă şi sora ei sunt principalele motive pentru care Elena are un comportament deviat.


„Copilul este foarte fragil din punct de vedere emoţional. Trauma va avea urmări tragice în evoluţia ulterioară a băieţelului. Părinţii nu trebuie să îi dea sentimentul de abandon“, este de părere psihoterapeutul Florin Miu.

Specialistul spune că părinţii şi familia micuţului are un rol deosebit de important în recuperarea băieţelului. „Adulţii trebuie să fie alături de copil, să nu îi lase sentimentul că este abandonat. Minorul înţelege o parte din situaţia prin care a trecut, dar familia este cea care trebuie să îi explice totul pe înţelesul lui“, completează Florian Miu.

O fetiţă de 12 ani şi-a violat partenerul de joacă de 6 ani



Asistenţii sociali spun că micuţii vor fi consiliaţi psihologic, însă nu se pune problema să fie luaţi din sânul familiilor. „Comportamentul fetiţei este unul imitativ. Vom stabili ce a declanşat comportamentul elevei şi vom oferi consiliere psihologică“, a declarat Roxana Onea, reprezentanta Protecţiei Copilului din Cumpăna. Elena C. (12 ani) a avut nevoie de îndrumare şi în anii trecuţi, când a rămas repetentă de trei ori.

Vineri seară, bunica băiatului i-a suprins pe cei doi dezbrăcaţi lângă o remorcă. Fetiţa l-a obligat pe micuţ să se dezbrace şi s-a suit peste el. Medicii legişti spun că nu a avut loc niciun act sexual.

Părinţii copilei spun că este foarte dificilă
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite