Constanţa: Copiii aduşi la spital cu toxiinfecţie alimentară se simt bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 22 de persoane care au ajuns în ultimele 24 de ore la spital cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară şi-au revenit. Ei au fost internaţi cu febră, stări de greaţă şi vărsături.

Medicii spun că cele 22 de persoane internate în spital au mâncat la o agapă care a avut loc la Căminul Cultural din Ivrinezu Mic, la care au participat în jur de 200 de persoane.

Masa de hram a fost suportată financiar de către Consiliul Local din comuna Peştera, căreia îi este arondat satul, motiv pentru care  primarul este şi el aşteptat la sediul DSPJ pentru explicaţii.

Un pacient a refuzat internarea


Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) din Constanţa a spus că primii 20 de pacienţi au ajuns la spital aseară, iar ceilalţi trei azi-noapte, însă unul dintre ei, un adult, a refuzat internarea.

14 copii au rămas internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, şase au fost spitalizaţi la spitalul din Medgidia, iar doi la Spitalul de Urgenţă.

„Toţi au declarat că au mâncat pilaf, fursecuri, salam şi brânză. Noi am trimis deja acolo o echipă de epidemiologi, dar şi inspectori de sănătate, care vor verifica produsele din care a fost preparată masa. Deocamdată ştim doar că de prepararea mesei s-au ocupat opt persoane, pe care le-am chemat deja la sediul Direcţiei în scopul recoltării analizelor de laborator“, a precizat directorul DSPJ.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că cei care s-au ocupat de preparea mesei au fost locuitorii din satul Ivrinezu Mic, personalul clerical nefiind implicat.




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite