Constanţa: Copiii bolnavi de toxiinfecţie au fost externaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la şcolile din Palazu Mic şi Piatra, internaţi vineri cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi ieri.

Săptămâna trecută, vineri, şeful Postului de Poliţie Mihail Kogălniceanu, subcomisar Laurenţiu Carp, a sesizat telefonic autorităţile sanitare cu privire la simptomele prezentate de cei 21 de copii din localităţile Piatra şi Palazu Mic: dureri de cap şi vărsături în urma consumului de lapte şi corn distribuit în cadrul Programului „Laptele şi Cornul“. Micuţii au fost duşi la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa.

Anchetă în desfăşurare

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au început ancheta epidemilogică la cele două unităţi de învăţământ. La Şcoala Generală Piatra au fost recoltate probe de lapte şi iaurt, s-au pus sub sechestrul sanitar veterinar 66 de pungi de lapte UHT - lot nr. 317, cu sigiliul nr. 13844, care s-au aflat în stoc la ora controlului. Laptele a fost recepţionat în data de 19.11.2009 şi consumat a doua zi, condiţiile de păstrare fiind corespunzătoare.

La Şcoala Generală Palazul Mic nu s-a mai găsit decât o probă de iaurt Milli - lot 314 şi un pachet de biscuiţi, reţinute de subcomisarul Carp şi trimise la laborator. Produsele fuseseră primite de către unitatea de învăţământ pe data de 17.11 de la SC Dobre şi Fiii SRL Constanţa, distribuitor prin Programul „Laptele şi Cornul“.

Autorităţile aşteaptă rezultatul testelor de laborator pentru a determina sursa îmbolnăvirii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite