Constanţa: Controlorii RATC au declarat război călătorilor frauduloşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii de la Gruparea Mobilă Tomis vor însoţi echipele de controlori
Jandarmii de la Gruparea Mobilă Tomis vor însoţi echipele de controlori

Criza financiară a pus Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanţa la treabă. Zeci de controlori, însoţiţi de jandarmi, au luat la verificat astăzi autobuzele care circulau pe linia 48 pe care circulă cei mai mulţi călători fără bilet.

Reprezentantul RATC Constanţa, Timur Ibram, susţine că acţiunea a fost iniţiată „din cauza scăderii veniturilor şi a creşterii numărului de călători frauduloşi. RATC-ul a luat hotărârea să încheie un protocol de colaborare cu Gruparea Mobilă de Jandrami Constanţa. Acţiunea a demarat cu linia lui 48, acolo unde erau foarte multe reclamaţii“.

Cei care astăzi au fost prinşi „cu mâţa în sac“ au dat vina fie pe lipsa ghişeelor de bilete din staţiile de autobuz, fie pe controloarele care nici măcar nu îi lasă să composteze biletele. Cu toate scuzele pe care au încercat să le găsească astăzi călătorii frauduloşi, aceştia au fost amendaţi de controlorii regiei de transport în comun. Mulţi dintre ei, simţindu-se încolţiţi, au devenit recalcitranţi. Acesta este şi motivul pentru care echipele de control sunt însoţite de jandarmi. Numai în ultimile două zile, aproape 200 de constănţeni au fost prinşi circulând fără bilet. 34 dintre ei au plătit amenda de 100 de lei pe loc. Ceilalţi însă vor achita dublu la casieria de la RATC.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite