Constanţa: Cont pe Facebook pentru scafandrii dispăruţi în mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contul de Facebook a fost creat de logodnica lui Cristi Zarafu, Veronica Gruia
Contul de Facebook a fost creat de logodnica lui Cristi Zarafu, Veronica Gruia

Rudele scafandrilor dispăruţi în mare la 9 septembrie, după ce s-au scufundat la epava navei Medy, doresc să le păstreze vie amintirea. Aproape 300 de persoane s-au „împrietenit“ pe pagina de socializare Facebook cu „Scafandri dispăruţi Cristian şi Cătălin“.

Colegii scafandrilor dispăruţi în Marea Neagră: „Nu credem că mai sunt în viaţă!"

Pagina de Facebook a fost realizată în memoria celor doi scafandri, dipăruţi în mare în timpul misiunii de filmare a navei Medy, scufundată în mare în dreptul localităţii Tuzla, cu o săptămână înainte.

VIDEO Scafandri dispăruţi în Marea Neagră. Nimeni nu îi mai caută!

Iniţiativa aparţine prietenei lui Cristian Zarafu, Veronica Gruia, iar cunoscuţii, colegii şi prietenii celor doi scafandri au şi postat impresii. „Contul a fost creat de Vera şi vrem să facem şi un site tot pentru ei, cu multe poze şi amintiri", spune Irina Zarafu, nepoata lui Cristi. Vera administrează contul de Facebook din Italia. „Vera a plecat în Italia la lucru în urmă cu o săptămână. De acolo se ocupă de tot. Nu mai putea rămâne", a declarat Maria gruia, mama Verei.

Cristian (al doilea de la stânga la dreapta) şi Cătălin (dreapta) înainte de o misiune

Cristian şi Cătălin înainte de o scufundare

Scuze şi acuze

Sentimentele rudelor celor dispăruţi sunt contradictorii şi văd vinovaţi la tot pasul. Unul dintre colegii celor doi scafandri, Samir Regep, îşi exprimă părerea de rău cu privire la faptul că misiunile de căutare au eşuat. „Îmi pare nespus de rău că nu i-am găsit", comentează el la una dintre fotografiile postate pe cont. Răspunsul surorii lui Cătălin Ispas, Adriana, nu a întârzit să apară: „Important este unde i-aţi căutat şi cum i-aţi căutat. Important este ce ordine aveaţi voi când i-aţi căutat. Gândiţi-vă că, dacă a-ţi fi fost unul dintre voi în locul lor, ei nu v-ar fi lăsat atât timp acolo".

Dispăruţi în mare

Cătălin Zarafu (38 de ani) şi Cătalin Valeriu Ispas (26 ani) erau angajaţi ai firmei Hunter's şi au coborât în adâncuri pentru a filma nava, dar nu au mai apărut la suprafaţă. Colegii celor doi s-au scufundat în căutarea lor, dar fără succes. Insistenţele familiei pe lângă autorităţi de a continua căutările s-au lovit de tergiversări repetate. Echipele de căutare s-au întors mereu în port din cauza vremii nefavorabile.

Familiile scafandrilor dispăruţi în mare imploră: daţi-ne măcar corpurile lor!

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite