Constanţa: Localnicii au ieşit la pescuit pe lacul Siutghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescarii din întreg judeţul se adună pe malul lacului dis-de-dimineaţă
Pescarii din întreg judeţul se adună pe malul lacului dis-de-dimineaţă

La minus un grad Celsius, cu momeala şi undiţele pregătite, constănţenii au ieşit în aceste zile, la o partidă de pescuit pe malul lacului Siutghiol din Mamaia.

Se trezesc cu noaptea-n cap, îşi pun momeala şi undiţa-n spate şi se grăbesc să prindă cel mai bun loc de pescuit pe malul lacului.

Pe mulţi împătimiţi ai pescuitului îi poţi zări pe Siutghiol, pe malul lacului Tăbăcărie sau la Năvodari, pe canalul Midia. „În această perioadă cade mai mult babuşcă şi oblete, dar mai pică, din când în când, şi câte un cărăşel sau o roşioară“, spune Ion Vasile, de 55 de ani, din Constanţa.

Momeală vie pentru peşti

Pescarul ne învaţă că dacă vrem să prindem ceva trebuie neapărat să ne trezim cu noaptea-n cap şi să avem momeală vie. „Trebuie să dai la apă adâncă dacă vrei să prinzi ceva, pentru că acolo stau peştii, că e apa mai caldă“, explică Ştefan Gheorghe, alt pescar. Stă aproape de stuf, poate-poate va prinde ceva. În mai puţin de cinci minute, cei doi au prins câte două babuşte de fiecare. Sunt fericiţi că nu pleacă acasă cu mâna goală şi spun că vor reveni şi zilele următoare.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite