Constanţa: Consiliul Judeţean nu mai finanţează rugby-ul constănţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Constanţa este principalul finanţator al echipei de rugby. În cazul în care ameninţările vor fi puse în practică, clubul de la malul mării s-ar putea desfiinţa.

Conducerea clubului constănţean acuză conducerea Federaţiei Române de Rugby că a sabotat parcursul echipei de la malul mării către primul loc.

Războiul dintre conducerea clubului constănţean şi cea a Federaţiei Române de Rugby a început în urma derby-ului cu Dinamo din ultima etapă a sezonului regulat al Diviziei Naţionale de Rugby, când meciul a fost întrerupt în minutul 6, din cauza violenţelor de pe teren. După ce violenţele au luat sfârşit, oficialii clubului Farul au scos echipa de pe teren, partida luând astfel sfârşit. În acel moment, scorul era 3-0 pentru bucureşteni. Nouă jucători au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar trei sportivi de la Farul au primit îngrijiri medicale. Incidentul s-a lăsat şi cu suspendări doar în echipa constănţeană, considerate abuzive de către oficialii de la malul mării.

„Măcel la meciul cu Dinamo“

„Noua conducere a înţeles să se răzbune pe noi tolerând măcelul din meciul cu Dinamo. Ca atare eu nu voi mai investi în rugby-ul românesc“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. El a lansat, neoficial, o invitaţie lui Alin Petrache să vină să investească în rugby-ul constănţean.

„Eu nu bag banii în rugby să vină Alin Petrache să îşi bată joc. Să investească el cu gaşca de prieteni. Trebuia să se răzbune câştigând. Dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat, Rugby Club Farul Constanţa ieşea campioană şi mergea în competiţiile europene“, a mai spus Constantinescu. El face referire la întregul an competiţional în care spune că echipa constănţeană a fost defavorizată.

Sabotajul a continuat

Nicuşor Constantinescu spune că acţiunea de sabotare a echipei constănţene a continuat şi în semifinalele din 19 septembrie, când Farul Constanţa a întâlnit Ştiinţa Baia Mare în deplasare. „Partida nu a fost televizată tocmai pentru ca Alin Petrache să poată ascunde mai uşor nedreptăţile făcute echipei noastre“, a mai spus Nicuşor Constantinescu. Finala Cupei României la Rugby 2009, disputată pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, s-a încheiat cu victoria echipei Steaua Bucureşti, care a dispus cu scorul de 27-15 (13-3) de Farul Constanţa. La acea vreme, presa a scris că meciul a fost influenţat decisiv de arbitrajul părtinitor al lui Horaţiu Bărgăunaş, care a ajutat echipa învingătoare cu lovituri de pedeapsă şi avantaje de câte 2-3 minute.

Pepinieră de jucători la Constanţa

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby Alin Petrache susţine că formaţia de la malul mării nu a fost defavorizată în niciun fel şi a atras atenţia conducerii echipei de la Constanţa să nu uite că de la echipa din Constanţa au fost selecţionaţi la naţionala de rugby Stejarii Bucureşti.

„Din câte ştiu eu, în general echipele trebuie să trăiască din extrafinanţări, nu din bani de la bugetul local. Cred că sunt suficienţi iubitori ai sportului cu balonul oval la Constanţa încât să nu lase ca echipa de rugby să fie desfiinţată“, a spus Alin Petrache. Şeful de la FRR recunoaşte însă că dizolvarea echipei ar fi o pierdere pentru rugby-ul românesc: „Este o pepinieră de jucători foarte bună la Constanţa, iar rezultatele o confirmă“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite