Constanţa: Concurs de educaţie rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din zece şcoli şi licee au participat ieri la concursul „Educaţie rutieră - Educaţie pentru Viaţă“ organizat ieri la la Palatul Elevilor din Constanţa. Concursul a fost organizat de Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Scopul concursului este acela de a forma un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar. Manifestarea face parte din programul preventiv „ALEGE VIAŢA!“.

Elevii de gimnaziu au parcurs un traseu de îndemânare cu bicicleta în poligonul. Pe tot traseul au fost postate indicatoare rutiere de care competitorii au trebuit să ţină cont.  Elevii de liceu au avut de susţinut, în plus faţă de colegii lor mai mici, şi o probă teoretică.

Concursul, pentru ciclul gimnazial, a fost câştigat de Şcoala nr. 2 Ovidiu, iar pentru cel liceal de Grup Şcolar „Ion Prodan”. Elevii vor ajunge să participe la faza naţională în luna august, unde se vor întrece cu cele mai bune echipe din toată ţara. Chiar dacă doar două echipe au fost desemnate câştigătoare toţi participanţii la concurs au fost premiaţi de către partenerii concursului.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite