Constanţa: Colinde și daruri pentru bătrânii de la cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este primul an în care elevii merg în vizită la căminul de bătrâni
Este primul an în care elevii merg în vizită la căminul de bătrâni

Vizita organizată ieri de consiliului elevilor din tot judeţul nu a durat mai mult de o oră, dar a reuşit să readucă zâmbetul pe chipul a mai bine de 100 de bătrâni.

Persoanele de vârsta a treia au primit un brad de Crăciun care să le aline singurătatea, fructe şi produse tradiţionale pentru perioada sărbătorilor. Tinerii nu au avut nevoie de prea mulţi bani pentru a se mobiliza şi a readuce spiritul sărbătorilor în sufletele bătrânilor de la cămin.

Cu ajutorul elevilor din mai multe licee a fost strânsă suma de 700 de lei. „Elevii care au dorit au donat bani şi astfel am putut să  achiziţionăm un brad şi produsele specifice acestei perioade“, a declarat Alexandru Frăţilă, preşedinte consiliului elevilor.

Prima lor vizită, dar nu și ultima

Din cei 40 de tineri implicaţi în proiect, 15 elevi au făcut parte din corul elevilor. Ei au cântat colinde timp de aproximativ 40 de minute şi au fost recompensaţi cu zâmbetele şi aplauzele bătrânilor. 

Bătrânii care nu s-au putut deplasa au primit vizita elevilor în camere. „Am încercat să le oferim tuturor bucuria sărbătorilor de iarnă“, menţionează tânărul organizator al evenimentului. Proiectul tinerilor este abia la început, acesta fiind primul an în care ei merg în vizită la căminul de bătrâni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite