Constanţa: Claudia Teodorescu, pictoriţa care va deveni ofiţer de marină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pictează obiectele cu plăcere
Pictează obiectele cu plăcere

În urmă cu doi ani a descoperit că în dulapul din bucătărie erau doar căni urâte. A desenat pe ele buburuze, fluturi şi tot ce-i trecea prin minte. Nu a trecut mult până când să câştige primii bani. Pentru o cană pictată a primit suma de 20 de lei.

„A fost doar începutul. Rudele mi-au cerut apoi să le pictez tot mai multe căni cu flori“, spune Claudia Teodorescu. „Când a venit vecina la mine, i-a plăcut atât de mult cana mea că mi-a cerut să-i pictez şi ei una. Pe urmă mi-au cerut rudele să le pictez câte o cană“, a mărturisit ea.

În prezent, artista a venit cu peste 60 de obiecte la Târgul de Crăciun deschis la Pavilionul Expoziţional. „Particip pentru prima dată la un târg“, mărturiseşte ea. Oferă cumpărătorilor seturi de masă, boluri, seturi de cafea, ceainice, farfurii ornamentale şi vaze de flori.

Vopselurile pe care le foloseşte sunt scumpe. Un set costă aproximativ 1.500 de lei. Sunt culori pentru picturi pe sticlă şi ceramică.

Set complet pentru masa de Sărbători

Cel mai simplu obiect se pictează în aproximativ o oră. „Cu uscatul mai sunt probleme, pentru că durează mai mult. Spre exemplu, un obiect trebuie să stea la uscat 12 - 24 de ore“, spune Claudia Teodorescu.

Cel mai mult îi ia pictoriţei să deseneze o vază. Sunt obiecte pe care le-a pictat în două zile. Ultimul obiect, de care este foarte mândră, este o vază pictată cu motive din Egiptul Antic.

„Durează foarte mult să-i fac conturul şi nu mă ţin doar de pictat toată ziua. Mai fac şi altceva în acest timp“, afirmă ea. Farfuriile decorative costă 35 de lei, un suport de lumânări din ceramică - 16 lei, sticle decorative - 75 de lei. Sunt persoane care şi-au comandat un set complet pentru masa de Sărbători.

S-a călit după voiajele pe mare

Recunoaşte că pictura îi ocupă cea mai mare parte a timpului. În prezent, Claudia Teodorescu este studentă în anul IV, la Universitatea Maritimă Constanţa. Mai are un an de studiu. A navigat timp de trei ani pe pasagere şi pe yacht-uri. Spune că a fost pe mai multe tipuri de vase. „Numai pe chimicale şi pe tancuri n-am fost“, glumeşte ea.

În primele voiaje a avut rău de mare. Apoi, s-a obişnuit cu furtunile de pe mări şi oceane. Spune că te căleşti într-un voiaj de şase luni. La început a plecat ca ospătar, apoi a fost camerist, recepţioner... Pentru o perioadă ceva mai lungă nu mai vrea să se îmbarce. Preferă siguranţa uscatului.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite