Constanţa: Cinci oameni ucişi de o roată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O singură persoană va răspunde pentru carnagiul produs în în data de 12 februarie a.c. la intrare în localitatea Poarta Albă: Valentin Protesaru, şofer de TIR.

Procurorul care a condus ancheta în cadrul carnagiului a concluzionat că responsabilitatea este a şoferului care nu a verificat roţile autovehiculului de mare tonaj nici măcar în momeentul în care şi-a dat seama că va rămâne fără o roată. Din această cauză cinci oameni au murit nevinovaţi iar un al şaselea este în continuare în stare critică. În cel mai fericit caz va rămâne infirm pe viaţă.

Moarte pe şosea

Nenorocirea s-a produs în luna februarie la ora 17.10. Potrivit experţilor care au analizat cazul tragedia a fost generată de autotractorul marca DAF, cu numărul de înmatriculare VL-59-DML, condusă de aparţinând S.C. Damila S.R.L. şi condus de Valentin Protesaru. TIR-ul circula spre Medgidia. La un moment dat una dintre roţi a sărit efectiv de pe ax şi a lovit parbrizul autoutilitarei marca MAN, cu numărul de înmatriculare DB-05-LFX,  proprietatea şi condus de Viorel Sima.  Sima s-a speriat a scăpat colosul de sub control, a intrat pe contrasens  şi a lovit în plin microbuzul Peugeout care se afla pe acelaşi sens de mers cu TIR-ul. Patru oameni din microbuz au murit pe loc făcuţi zob în teribila coliziune: Iulian Prisăcaru – şoferul, Constantin Bodnar, George Roşu, Nicolae Croitoru. Câteva zile mai târziu procurorii au „consemnat“  şi decesul lui Ştefan Constantin, de asemenea pasager în microbuz. Alte trei persoane au fost rănite, iar dintre acestea, una ar putea rămâne cu infirmitate pe viaţă.

Citiţi mai multe în   de astăzi!

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite