Constanţa: Cinci cetăţi antice dobrogene, introduse în circuitul turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestigiile vor putea fi admirate de turişti de ambele părţi ale graniţei. Cetăţile dobrogene  Carsium, Capidava, Ulmetum, Durostorum şi Transmarisca vor fi reabilitate şi readuse în atenţia publicului.

Primele patru cetăţi sunt situate pe malul Dunării: Carsium (Hârşova), Capidava, Durostorum (Silistra), Transmarisca (Turtucaia), iar ultima este situată în centrul Dobrogei, la Ulmetum (Pantelimon).

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, a declarat că proiectul va pune în valoare patrimoniul cultural-istoric din cele cinci localităţi într-o formă cât mai accesibilă, atât pentru operatorii de turism, cât şi pentru turişti.

„Graniţele dintre ţările noastre sunt din ce în ce mai subţiri şi circulaţia tot mai facilă, aşa că turiştii care vizitează Constanţa pot merge şi-n Bulgaria“, a precizat Darie. Proiectul este programat a fi aplicat anul viitor.


Reconstituire 3D a vechilor cetăţi

Managerul proiectului, Diana Perşa, a precizat că reconstituirea tridimensională a celor cinci cetăţi antice s-a facut strict pe date de cercetare şi reflectă stadiul descoperirilor până la acest moment.

Capidava sau „cetatea de la cotitură“, cum i se mai spune, este o fortificaţie în formă patrulateră, cu ziduri groase de peste doi metri, care a fost construită în timpul împăratului Traian.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite