Constanţa: Cei mai mici voluntari la Crucea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea a avea doi ani când a devenit voluntar la Crucea Roşie, iar Adrian opt ani. Împreună donează şi se implică în campanii pentru a ajuta familiile nevoiaşe. 

La doi ani, Andreea nu rostea foarte multe cuvinte, însă dăruia cu drag jucăriile ei copiilor afectaţi de inundaţiile din Techirghiol. „Am donat jucăriile de pluş“, zâmbeşte Andreea. „Pe lângă jucării, am renunţat la haine, încălţăminte, îmbrăcăminte şi alimente“, rememorează fratele ei, Adrian Ionuţ Bejinariu.

Sunt cei mai mici voluntari de la Crucea Roşie şi se mândresc că pot fi de ajutor campaniilor iniţiate de adulţi.
În acţiunea de la Techirghiol părinţii fraţilor Bejinariu, Sorina şi Narcis, făceau donaţii din partea Crucii Roşii adulţilor, iar cei mici, Andreea şi Adrian, copiilor afectaţi de inundaţii. „Eram bucuros când oamenii ne mulţumeau că-i ajutam“, adaugă Adrian.

Voluntar de la doi ani
Cel mai mic voluntar de la Crucea Roşie este Andreea. A participat la campania Banca de alimente în Carrefour. „Le spuneam oamenilor mari să doneze alimente pentru nevoiaşi“, spune fata.

Iniţiatorul unei acţiuni
Dacă sora lui, Andreea, este cel mai mic voluntar Crucea Roşie, Adrian se poate mândri că a iniţiat o campanie în clasă la el. „De Crăciun, mi-am rugat colegii să aducă de acasă haine, jucării şi să facă un desen personalizat. Apo am făcut pacheţele şi am dăruit familiilor nevoiaşe din Cumpăna“, se mândreşte elevul.

Împreună au fost cobai la concursul Crucii Roşii, Sanitarii Pricepuţi, şi au stat cu corturile pe plajă alături de voluntarii mai mari.
Tot ei au fost primii care au donat bani din puşculiţa lor, 15 lei, la ultima acţiune organizată de Crucea Roşie, când au fost strânşi bani pentru scriitoarea Amalia Ionescu.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite