Constanţa: „Cavalerii mesei rotunde“, cu streetdance, Queen şi Elvis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou spectacol de teatru-dans are premiera vineri, la Constanţa. Legeda regelui Arthur şi a cavalerilor Mesei Rotunde este transpunsă în scenă într-o viziune modernă, semnată de regizorul şi coregraful Călin Hanţiu şi designerul vestimentar Marcela Cuzic.

Teatru-dans este un gen de spectacol jucat rar la Constanţa. „Actorii nu sunt pregătiţi pentru dans, iar balerinii nu sunt familiarizaţi cu spiritul şi temperamentul unui text dramatic“, explică regizorul şi coregraful Călin Hanţiu.

Noul spectacol al Teatrului de Stat Constanţa a fost conceput cu câţiva ani în umră, din dorinţa de a exploata tinere talente ale Facultăţii de Arte Constanţa, dar şi corpul de dansatori al teatrului. În plus, regizorul a adăugat în distribuţie dansatori de streetdance, elevi de liceu. „Pentru că au o pasiune pentru dans extraordinară, au spiritul inovaţiei şi, în plus, este o generaţie care trebuie exploatată deoarece are multe de spus“, adaugă Călin Hanţiu.
Coloana sonoră a spectacolului este un colaj din Rick Wakerman, Maurice Ravel, Janis Joplin şi Queen. „Spectacolul deapănă, din mişcare, sunet şi lumină, frumoasa poveste despre curaj şi dragoste. Este o piesă fără text, o provocare pe care o lansăm publicului“, declară Călin Hanţiu.

În demersul  temerar de a transforma povestea clasică în una cu tente moderne, regizorul a găsit in designerul vestimentar Marcela Cuzic un bun partener de scenă. Cunoscută ca o creatore care iese din tipare, Marcela Cuzic se află la prima colaborare cu teatrul.  „Costumele pentru acest spectacol sunt inedite, deoarece pornesc de la armurile cavalerilor şi ajung la cele din zilele noastre“, spune Marcela Cuzic. „Muzica acestui spectacol m-a inspirat în crearea costumelor eroilor“.

Premiera spectacolului va avea loc vineri, 11 iunie, de la ora 19, iar sâmbătă, de la aceeaşi oră, este programată a doua reprezentaţie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite