Constanţa: Cărţile vii spun poveşti despre discriminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni care au de spus poveşti despre experienţele pe care le-au trăit au fost transformaţi în cărţi vii şi expuşi în faţa elevilor de la Liceul Pedagogic din Tulcea.

Deţinuţi care atrag atenţia asupra greşelilor pe care le-au făcut şi asupra vieţii din puşcărie, reprezentanţi ai minorităţilor etnice sau culturale, lipoveni, ucraineni, punkeri, rapperi, au devenit cărţi vorbitoare în cadrul unui proiect intitulat Biblioteca Vie.

„Cititorii pot împrumuta  o carte pentru o perioadă limitată de timp, maxim de 40 minute. Spre deosebire de o bibliotecă  normală, cărţile sunt fiinţe umane care intră într-un dialog personal cu cititorul. Sunt persoane care sunt nevoite să se confrunte cu stereotipuri şi marginalizare“, a declarat Ana Lazăr, vicepreşedintele centrului Eudivers Tulcea.

Biblioteca Vie îşi propune să promoveze respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni. Ediţia tulceană va pune la dispoziţia cititorilor un număr de 20 de cărţi vii.

Manelistul, cea mai solicitată carte

Ieri, doi deţinuţi, un rapper, un punker, un manelist, un cercetaş, un voluntar Eudivers, un funcţionar public, un ucrainean, o lipoveancă, o tânără musulmană, și un artist au fost „citiți“ de elevii Licelului Pedagogic. Culmea, cel mai solicitat la început a fost manelistul, întruchipat de un cunoscut DJ de nunţi tulcean, Adi Tudor.

Citiţi mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite